r
Nosalty Logó

Lecsós-szalonnás csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Lecsós-szalonnás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5542 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1006 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5484 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    1782 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 461 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2730.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1708 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    16626 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    387 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3019 micro
  • Kolin:
    1008 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16453 micro
  • α-karotin
    326 micro
  • β-karotin
    1861 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    5346 micro
  • Lut-zea
    1368 micro
Összesen 1385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1275 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    414 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra felvágjuk. A paprikát ízlés szerint felszeleteljük, a paradicsomot karikákra, a szalonnát pici kockákra vágjuk fel.
  2. A szalonnát zsírjára sütjük, kiszedjük a lábasból, félretesszük. Előbb a hagymát tegyük a zsírba, félig megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paprikát, 4-5 percig kevergetve pároljuk, majd hozzáadjuk a májat. A só kivételével fűszerezzük, majd az egészet időnként kevergetve pirítjuk.
  3. Legvégén jöhet a paradicsom és ca. 1 dl víz. Összeforraljuk fedő alatt, majd közepes hőmérsékleten készre pároljuk.
  4. Tarhonyával, v. rizzsel, és savanyúsággal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2002
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós-szalonnás csirkemáj
Marti48 317 recept

Egy rejtvényújságban találtam, kipróbáltam, nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...