r
Nosalty Logó

Lecsós hús ahogy Gombi készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gombi
Lecsós hús ahogy Gombi készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

556
Kalória
58g
Fehérje
30.6g
Szénhidrátok
21.5g
Zsír
436.3g
Víz
160g
Koleszterin
4g
Rost
6.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2228 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    436.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3883.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2477 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1745.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    331 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    2480 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1635 micro
Összesen 2228 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    451 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. A karajt ízlés szerinti szeletekre vágjuk. Minél vékonyabb, annál hamarabb megfő. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy tálba összekeverjük a lisztet, a teáskanál borsot és a teáskanál pirospaprikát. A hússzeleteket ebbe belemártjuk, majd forró olajon pirosra sütjük mindkét oldalát. Ha kész, kivesszük.
  3. Ezalatt a hagymát, a paradicsomot és a paprikát kockára vágjuk.
  4. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk a hagymát, majd sózzuk. Ha ez megvan, jöhetnek rá a paradicsom és paprikakockák. Körülbelül 10 percig pirítjuk tovább. Amikor a paprika és a paradicsom kellően összeesett, visszatesszük a húsokat a serpenyőbe, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és közepes lángon fedő alatt főzzük tovább. A szeletek vastagságától függ a főzési idő, kb 1-1,5 óra, de ha a villát könnyen bele tudjuk szúrni és omlik a hús, akkor már jó.
  5. Tehát ha megfőttek a húsok, kivesszük őket egy tálra, a visszamaradt szaftos hagymás-paprikás-paradicsomos főzőlevünket merülőmixerrel lepürésítjük. Az állaga igazán selymes lesz. Kóstoljuk meg, ha kíván még sót vagy borsot, tegyünk hozzá, ha nem, akkor rakjuk vissza a hússzeleteket. Hagyjuk még pár percig főni, és lehet tálalni.
  6. Tészta és rizs is illik hozzá. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Mindig olyan ételeket próbálok készíteni, amit a férjem is szeret. Saját megvallása szerint ő nem válogatós, viszont tapasztalatom alapján nagyon is az. Nem szereti látni az ételben a hagyma darabokat, a paprikát, a paradicsomot. Minden ellen van, ami egészséges. Így jobbnál jobb ételek születnek, mint például ez a lecsós hús. Ha valakinek a gyermeke, netán férje nem enné meg a lecsót, garantálom, hogy ezt a lecsós húst szeretni fogja. Benne van a paprika, a paradicsom íze, és mégsem látni :) varázslat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!