r
Nosalty Logó

Lecsós gombapörkölt polentával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lecsós gombapörkölt polentával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombapörkölthöz

A polentához

Összesen 793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombapörkölthöz

A polentához

Összesen 3167 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombapörkölthöz

A polentához

Összesen 147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3934.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    1908 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    961 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 3167 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A gombapörkölthöz

A polentához

Elkészítés

A gombapörkölthöz

  1. A vöröshagymát apró kockára aprítjuk.
  2. Pici olajon megpároljuk, rászórjuk a paprikaport, kevés vízzel felengedjük.
  3. A felszeletelt gombákat beledobjuk a pörköltalapba, kb. 10 percet pároljuk.
  4. Beletesszük a lecsót, fűszerezzük delikáttal, őrölt köménnyel.
  5. A tejfölből, tejből és rizslisztből habarást készítünk, belekeverjük a pörköltbe - kb.10 percig főzzük.
  6. A kukoricalisztet 2 tojással és vízzel sűrű palacsintatészta állagúra elkeverjük, sózzuk.
  7. Pici olajon teflonos palacsintasütőben merőkanállal kicsi palacsintákat készítünk.
  8. Mindkét oldalát megpirítjuk.
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13625
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk az olasz konyhát vegyíteni a jó magyar ételekkel.

Hozzávalók

A gombapörkölthöz

A polentához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...