Lecsós csirkemell Sziámi módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
Lecsós csirkemell
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
50g gyulai kolbász226 kcal
-
175g lecsópaprika35 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
50g tej28 kcal
Összesen
476
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
Lecsós csirkemell
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
200g gyulai kolbász904 kcal
-
700g lecsópaprika140 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
200g tej112 kcal
Összesen
1902
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
Lecsós csirkemell
-
23.9g csirkemellfilé29 kcal
-
9.6g gyulai kolbász43 kcal
-
33.5g lecsópaprika7 kcal
-
12.9g vöröshagyma5 kcal
-
9.6g paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
9.6g tej5 kcal
Összesen
92
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.4 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1536.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 997 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 362.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 87 micro
-
β-karotin 592 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 666 micro
Összesen
476
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 173.7 g
Zsír
-
Összesen 99.6 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6145.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 1346 mg
-
Nátrium 3987 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.4 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1451.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 608 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 482 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 349 micro
-
β-karotin 2367 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 2665 micro
Összesen
1902
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 246 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
Lecsós csirkemell
-
70 dkg lecsópaprika
-
3 közepes db vöröshagyma
-
20 dkg paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek mustár
-
2 dl tej
Elkészítés
Lecsós csirkemell
- A készítést megelőző napon, a megtisztított és felkockázott csirkemellet egy zárható edényben mustárral keverjük, majd felöntjük annyi tejjel, hogy az ellepje.
- A főzés napján a zöldségeket megmossuk, ha kell pucoljuk. A hagymát kockázzuk, a paprikát és a paradicsomot nagyobb darabokba vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
- Egy nagy serpenyőben, akár wok is lehet, kókuszzsírt hevítünk, erre dobjuk a hagymát, a kolbászt és a paprikát. Igen, minden mehet egyszerre.
- Hagyjuk, hogy levet engedjen és kissé elfője azt, ekkor jöhet a paradicsom, majd miután az levet engedett, hozzáadjuk a csirkemellet. Addig főzzük, míg a hús kellően puha nem lesz.
- Zabkorpa lepénnyel tálaljuk, melynek receptjét megtaláljátok az oldalunkon.
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14622
- Feltöltés dátuma: 2013. november 10.
Ajánló
A lecsó minden fajtája nagyszerű. Ez a csirkés változat az egyik lehetséges alternatíva hétköznapi gyors vacsorákra, ugyanakkor társasági összejövetelek egyszerűen, nagy mennyiségben “gyártható” étele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Müller Péter Sziámi osztotta meg velünk ezt a nagyszerű lecsós csirke receptet, amit nagy kedvvel főz és fogyaszt. Nagyobb adagban készíti, így akár többszöri étkezésre elegendő. A pácolt csirkemell szinte szétomlik a frissen roppanós zöldségek között a szánkban. Ezt onnan tudjuk, hogy közös főzős interjúnk során nekünk is alkalmunk nyílt megkóstolni a finomságot, melyet színpompás, illatos zabkorpa lepénnyel tálalt.