Lecsó virslivel és bulgurral
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Receptműves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g lecsópaprika50 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
31g bulgur107 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
352
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1000g lecsópaprika200 kcal
-
600g paradicsom108 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
200g virsli538 kcal
-
125g bulgur428 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1407
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
47.6g lecsópaprika10 kcal
-
28.5g paradicsom5 kcal
-
8.1g vöröshagyma3 kcal
-
9.5g virsli26 kcal
-
5.9g bulgur20 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
67
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1026.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 430 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 443.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 225 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 204 micro
-
β-karotin 1195 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 1107 micro
Összesen
352
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.6 g
Zsír
-
Összesen 60.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4107.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 773 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 416 mg
-
Foszfor 1106 mg
-
Nátrium 1720 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.6 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1774.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 590 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 902 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 816 micro
-
β-karotin 4782 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 15438 micro
-
Lut-zea 4429 micro
Összesen
1407
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 84.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 227 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 734 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
-
1 kg lecsópaprika
-
60 dkg paradicsom
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
20 dkg virsli
-
12.5 dkg bulgur
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Tisztítsuk meg a zöldségeket, a paprika magházát és a paradicsom kacs részét távolítsuk el, majd szeljük kockákra a hagymával együtt.
- Kevés olajon, csipet sóval, borssal pároljuk üvegesre a hagymát, majd tegyük rá a paradicsomot és fedő alatt főzzük, amíg levet ereszt.
- Tegyük fel a bulgurt kétszeres mennyiségű vízzel főni, kevés sóval kis lángon főzzük, amíg elfő a víz és megpuhul a gabona.
- Ha a paradicsom kieresztette a levét tegyük bele a paprikát és főzzük, amíg megpuhul.
- Karikázzuk fel a virslit és ha a paprika megpuhult tegyük a lecsóhoz, főzzük össze.
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 13745
- Feltöltés dátuma: 2010. november 15.
Ajánló
Tehetünk a lecsóba egy csípős paprikát. Bulgur helyett készíthető kuszkusszal és rizzsel is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Receptműves
119 recept
A lecsó az az étel, amely igazán konzerválja a nyár ízeit, lédús, édes paradicsom, roppanó paprika együtt. Amikor csak tehetem az augusztus végi programok közé beillesztem a lecsó eltevését, így télen is bármikor elővarázsolhatom a nyarat, ha csak egy ebéd kedvéért is. Szinte mindig készítek köretet a lecsóhoz, a két nagy kedvenc a bulgur és a kuszkusz, most a bulguros verziót mutatom meg.