r
Nosalty Logó

Lecsó virslivel és bulgurral

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Receptműves
Lecsó virslivel és bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1407 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    1195 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    1107 micro
Összesen 352 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4107.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    1720 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1774.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    902 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    816 micro
  • β-karotin
    4782 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    4429 micro
Összesen 1407 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    734 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a paprika magházát és a paradicsom kacs részét távolítsuk el, majd szeljük kockákra a hagymával együtt.
  2. Kevés olajon, csipet sóval, borssal pároljuk üvegesre a hagymát, majd tegyük rá a paradicsomot és fedő alatt főzzük, amíg levet ereszt.
  3. Tegyük fel a bulgurt kétszeres mennyiségű vízzel főni, kevés sóval kis lángon főzzük, amíg elfő a víz és megpuhul a gabona.
  4. Ha a paradicsom kieresztette a levét tegyük bele a paprikát és főzzük, amíg megpuhul.
  5. Karikázzuk fel a virslit és ha a paprika megpuhult tegyük a lecsóhoz, főzzük össze.
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13735
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 15.

Ajánló

Tehetünk a lecsóba egy csípős paprikát. Bulgur helyett készíthető kuszkusszal és rizzsel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

A lecsó az az étel, amely igazán konzerválja a nyár ízeit, lédús, édes paradicsom, roppanó paprika együtt. Amikor csak tehetem az augusztus végi programok közé beillesztem a lecsó eltevését, így télen is bármikor elővarázsolhatom a nyarat, ha csak egy ebéd kedvéért is. Szinte mindig készítek köretet a lecsóhoz, a két nagy kedvenc a bulgur és a kuszkusz, most a bulguros verziót mutatom meg.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk