Lebbencsleves Kornéltól
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
Lebbencstészta pirítása
-
75 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
133g rózsaburgonya77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
417g alaplé29 kcal
-
3 kcal
-
33g csuszatészta124 kcal
Leves készítése
Összesen
482
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
Lebbencstészta pirítása
-
50g mangalica zsír451 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
800g rózsaburgonya462 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2500g alaplé175 kcal
-
17 kcal
-
200g csuszatészta742 kcal
Leves készítése
Összesen
2892
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
Lebbencstészta pirítása
-
1.3g mangalica zsír12 kcal
-
3.9g füstölt szalonna25 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
20.6g rózsaburgonya12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
64.5g alaplé5 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
5.2g csuszatészta19 kcal
Leves készítése
Összesen
75
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1601.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 1349 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 111.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
482
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.5 g
Zsír
-
Összesen 158.9 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9609.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 913 mg
-
Nátrium 8096 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 667.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 598 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 1577 micro
-
β-crypt 371 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1233 micro
Összesen
2892
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
Lebbencstészta pirítása
-
50 g mangalica zsír
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
800 g rózsaburgonya
-
só ízlés szerint
-
1.5 ek fűszerpaprika
Leves készítése
Elkészítés
Lebbencstészta pirítása
- Száraz serpenyőt forrósítsunk fel a gázon, majd a lebbencstésztát tetszés szerinti darabokban pirítsuk zsemleszínűre benne. Ha nem akarunk serpenyővel dolgozni, egy sütőlemezen a sütőben is elvégezhetjük a pirítást. Ha a tészta megpirult, tegyük félre.
Leves készítése
- A szalonnát kockázzuk fel, és kevés zsíron pirítsuk meg. Vegyük ki a zsírból, ha kész. A vöröshagymát vágjuk finomra, a burgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk 1x1 cm-es kockákra.
- A visszamaradt zsírban pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a kockázott burgonyát, és pirítsuk üvegesre.
- Szórjuk meg fűszerpaprikával, keverjük el gyorsan, majd öntsük fel az alaplével. Forraljuk lassan, kóstoljuk.
- Ha a burgonya félkész, adjuk hozzá a tésztát, és főzzük készre a levest. Tálalás előtt a pirított szalonnát adjuk a leveshez, és keverjük el benne. Tálaljuk forrón, azonnal.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 22670
- Feltöltés dátuma: 2017. február 06.
Ajánló
Amennyiben marad levesünk másnapra, valószínűsíthető, hogy a burgonya és a tészta el fogja szívni a levét. Ebben az esetben bátran adjunk hozzá csontlevet, és azzal forraljuk fel újból.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Egyik legegyszerűbb híg levesünk. Gyorsan készül, és tartalmas. Ezt a levest is többféleképpen lehet készíteni, ez az ún. klasszikus.