r
Nosalty Logó

Lazacos penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Lazacos penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 801 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1602 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    664 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 801 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2605.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1328 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1602 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban sós vizet forralunk, amikor a víz lobog beledobjuk a tésztát, és mérsékeljük a lángot. Míg a tészta fő, egy felhevített száraz serpenyőben néhány pillanat alatt illatosra pirítjuk a fenyőmagokat, majd kivéve a serpenyőből, félretesszük.
  2. A tészta főzési idejének vége előtt 4-5 perccel beledobjuk a tészta mellé a lazacfilét. Mikor a hal szépen megfőtt, kivesszük, késsel kisebb darabokra szedjük. A tésztát leszűrjük, egy fél pohárnyi tésztavizet tegyünk félre.
  3. Ugyanabban a lábasban, amiben a tészta főtt, felmelegítjük a tejszínt, ha túl sűrű, a tésztavízzel hígítjuk. A lábasba visszaöntjük a tésztát, rá a lazacdarabokat, a félbevágott olajbogyókat,sózzuk-borsozzuk, jól összeforgatjuk, rászórjuk a pirított fenyőmagokat és azonnal tálaljuk. Rukkolát kínálunk mellé.
  • Receptkönyvben: 362
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 55269
  • Feltöltés dátuma: 2008. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért szeretem ezt a tésztát, mert a halat nem kell külön elkészíteni, hanem a tésztavízben főzöm meg, a tésztával együtt. Nemcsak praktikus, hanem így sokkal jobban érvényesül a lazac íze is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...