Lazackrémleves lazac chips-szel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
A leveshez
-
63g lazac79 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
63g tej35 kcal
-
31g krémsajt78 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
A lazac chipshez
-
25g lazac32 kcal
A tálaláshoz
-
0g kapor0 kcal
Összesen
399
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
A leveshez
-
250g lazac318 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
60g parmezán sajt235 kcal
-
250g tej140 kcal
-
125g krémsajt313 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
400g alaplé28 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
A lazac chipshez
-
100g lazac127 kcal
A tálaláshoz
-
0g kapor0 kcal
Összesen
1595
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
A leveshez
-
18.2g lazac23 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
4.4g parmezán sajt17 kcal
-
18.2g tej10 kcal
-
9.1g krémsajt23 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
0 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
29g alaplé2 kcal
-
7.3g habtejszín21 kcal
A lazac chipshez
-
7.3g lazac9 kcal
A tálaláshoz
-
0g kapor0 kcal
Összesen
114
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.5 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1298 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 603 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 102.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 389 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
399
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.9 g
Zsír
-
Összesen 106.5 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 343 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5192.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 1108 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 1409 mg
-
Nátrium 2410 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 409.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 622 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 1557 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 364 mg
-
Retinol - A vitamin: 611 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
1595
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 113 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 ek vaj
-
250 ml tej
-
1 teáskanál cukor
-
2 teáskanál dijoni mustár
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 dl habtejszín
A lazac chipshez
A tálaláshoz
Elkészítés
A leveshez
- A vékony szeletekre vágott hagymát a vajon megfuttatjuk, majd felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a krémsajtot, a parmezánt, a mustárt és addig melegítjük, míg a sajt felolvad.
- Ezután hozzáadjuk a lazacot, a citromlevet és - héjat és felöntjük a húslevessel. Puhára főzzük, majd pépesítjük. Végül hozzáadjuk a tejszínt (én egy teáskanál cukrot is adtam hozzá, hogy lágyítsam az ízét, mert nekem egy cseppet savanykás volt, de ez ízlés kérdése). Az íz nagyban függ a mustártól (annak minőségétől), illetve a citromlétől. Javaslat: a citromlevet a végén is hozzáadhatjuk, adagolva, így beállítva a számunkra megfelelő ízt.
- A lazac chips elkészítése: a lazacszeleteket tepsiben grill alatt, vagy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd rusztikus darabokra tördelve a leves tetejére szórjuk kevés frissen aprított kapor társaságában.
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11627
- Feltöltés dátuma: 2010. december 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nevezhetném Barbie-krémlevesnek is, mert annyira szép róóóózsaszín...én is alig hittem a szememnek. Olyan igazi lazacszíne van. Azt hittem, pontosabban féltem, hogy a hő hatására majd valami...inkább le se írom, mire emlékeztető színben fog "pompázni", mert elvenném az étvágyatokat, de tévedtem. Ha nem füstölt, hanem friss lazacból készül, nyilván egészen másmilyen színe lesz.