r
Nosalty Logó

Lazackrémleves lazac chips-szel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Lazackrémleves lazac chips-szel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A lazac chipshez

A tálaláshoz

  • kapor ízlés szerint (aprított)
399
Kalória
27.5g
Fehérje
7.4g
Szénhidrátok
26.6g
Zsír
102.4g
Víz
85.7g
Koleszterin
287.9mg
Rost
5.1g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

A lazac chipshez

A tálaláshoz

Összesen 399 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

A lazac chipshez

A tálaláshoz

Összesen 1595 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

A lazac chipshez

A tálaláshoz

Összesen 114 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1298 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    102.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    389 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 399 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5192.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    2410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    409.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1557 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1595 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A vékony szeletekre vágott hagymát a vajon megfuttatjuk, majd felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a krémsajtot, a parmezánt, a mustárt és addig melegítjük, míg a sajt felolvad.
  2. Ezután hozzáadjuk a lazacot, a citromlevet és - héjat és felöntjük a húslevessel. Puhára főzzük, majd pépesítjük. Végül hozzáadjuk a tejszínt (én egy teáskanál cukrot is adtam hozzá, hogy lágyítsam az ízét, mert nekem egy cseppet savanykás volt, de ez ízlés kérdése). Az íz nagyban függ a mustártól (annak minőségétől), illetve a citromlétől. Javaslat: a citromlevet a végén is hozzáadhatjuk, adagolva, így beállítva a számunkra megfelelő ízt.
  3. A lazac chips elkészítése: a lazacszeleteket tepsiben grill alatt, vagy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd rusztikus darabokra tördelve a leves tetejére szórjuk kevés frissen aprított kapor társaságában.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Nevezhetném Barbie-krémlevesnek is, mert annyira szép róóóózsaszín...én is alig hittem a szememnek. Olyan igazi lazacszíne van. Azt hittem, pontosabban féltem, hogy a hő hatására majd valami...inkább le se írom, mire emlékeztető színben fog "pompázni", mert elvenném az étvágyatokat, de tévedtem. Ha nem füstölt, hanem friss lazacból készül, nyilván egészen másmilyen színe lesz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!