r
Nosalty Logó

Lazacfalatok nyárson

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Lazacfalatok nyárson
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

361
Kalória
30.4g
Fehérje
15.5g
Szénhidrátok
20.3g
Zsír
303.9g
Víz
72.3g
Koleszterin
3.8g
Rost
7.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1079 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    303.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    440 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    1410 micro
Összesen 361 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1335 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    911.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    1321 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    2337 micro
  • β-crypt
    500 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4229 micro
Összesen 1079 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    206 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. A halfilét megtisztítjuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A citrom egyik felét felkarikázzuk, a másik felét rányomjuk a halfalatkákra.
  3. A kockára vágott, ízesített halra még olívaoljat öntünk, és hagyjuk, hogy pácolódjon, amíg a többi hozzávalót megtisztítjuk és földaraboljuk.
  4. Az előkészített hozzávalókat tetszés szerint ráhúzzuk a saslikpálcákra.
  5. A hal mellé közvetlenül citromkarikát teszünk, így még pikánsabb lesz.
  6. Tálcára helyezzük a saslikokat, és sózzuk, borsozzuk a nyárson lévő zöldségeket. A végén oregánót szórunk rájuk, majd olívaoljjal locsoljuk meg a nyársakat.
  7. Sütőben megsütjük. A mozzarella ráolvad majd a zöldségekre. Néha forgassuk a nyársakat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A 100 könnyű étel című könyv adta a halfalatok nyárson ötletét, amelyhez találtam is a fagyasztómban megfelelő halfilét. Bár este azt hittem, afrikai harcsám van, reggel nagy volt az öröm, amikor felfedeztem, hogy valójában lazacot fogtam. Isteni lett!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!