r
Nosalty Logó

Lazac kéksajtos bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Lazac kéksajtos bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1265 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3797 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3791.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1315 mg
  • Nátrium
    1597 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    682 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1471 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    667 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1265 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.4 g

Zsír

  • Összesen
    264.4 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11375.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    379 mg
  • Kálcium
    1853 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    3945 mg
  • Nátrium
    4792 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    916.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2046 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4413 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    1034 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3797 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 245 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kéksajtot tálba tesszük és villával kissé összetördeljük.
  2. Hozzákeverjük a vajat, a zöldfűszerekkel ízesítjük, végül beledolgozzuk a zsemlemorzsát.
  3. Fóliára tesszük és ügyesen hengert formálunk a most még meglehetősen lágy masszából. Háromnegyed órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen és szeleteni lehessen a belőle.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul felül álláson). Egy tepsit alufóliával bélelünk, ráfektetjük a lazaszeleteket, bőrös oldalukkal lefelé.
  5. A hengerből kb. 5-6 milliméteres szeleteket vágunk és beborítjuk velük a lazacok tetejét.
  6. Az előmelegített sütőbe téve 12-13 perc alatt elkészül. Akkor jó, amikor a kéksajtos bunda is kap már egy kis színt.
  7. Salátával körítve azon melegében tálaljuk.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 609
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 52292
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 30.

Ajánló

A lazac mellé kínált saláta minél egyszerűbb legyen, hiszen a kéksajtos bunda meglehetősen karakteres ízt kölcsönöz a halnak. (pl. jégsaláta, extra szűz olívaolajjal és frissen facsart citromlével permetezve)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár napja a kedvenc éttermünkben ettünk hasonló halas fogást. Megpróbáltam itthon reprodukálni: majdnem olyan finom lett, mint az étteremben:-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...