Lazac kéksajtos bundában
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
1265
kcal
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
3797
kcal
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.8 g
Zsír
-
Összesen 88.1 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 343 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3791.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 618 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 1315 mg
-
Nátrium 1597 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 305.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 682 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1471 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 345 mg
-
Retinol - A vitamin: 667 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1265
kcal
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 281.4 g
Zsír
-
Összesen 264.4 g
-
Telített zsírsav 146 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1029 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11375.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 379 mg
-
Kálcium 1853 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 382 mg
-
Foszfor 3945 mg
-
Nátrium 4792 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 916.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2046 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 46 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4413 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 88 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 1034 mg
-
Retinol - A vitamin: 2000 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 532 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
3797
kcal
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 736.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 310 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 286 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
245
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A kéksajtot tálba tesszük és villával kissé összetördeljük.
- Hozzákeverjük a vajat, a zöldfűszerekkel ízesítjük, végül beledolgozzuk a zsemlemorzsát.
- Fóliára tesszük és ügyesen hengert formálunk a most még meglehetősen lágy masszából. Háromnegyed órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen és szeleteni lehessen a belőle.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul felül álláson). Egy tepsit alufóliával bélelünk, ráfektetjük a lazaszeleteket, bőrös oldalukkal lefelé.
- A hengerből kb. 5-6 milliméteres szeleteket vágunk és beborítjuk velük a lazacok tetejét.
- Az előmelegített sütőbe téve 12-13 perc alatt elkészül. Akkor jó, amikor a kéksajtos bunda is kap már egy kis színt.
- Salátával körítve azon melegében tálaljuk.
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 609
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 52292
- Feltöltés dátuma: 2008. július 30.
Ajánló
A lazac mellé kínált saláta minél egyszerűbb legyen, hiszen a kéksajtos bunda meglehetősen karakteres ízt kölcsönöz a halnak. (pl. jégsaláta, extra szűz olívaolajjal és frissen facsart citromlével permetezve)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Pár napja a kedvenc éttermünkben ettünk hasonló halas fogást. Megpróbáltam itthon reprodukálni: majdnem olyan finom lett, mint az étteremben:-).