r
Nosalty Logó

Laskagomba-paprikás túrós útifűmaghéj-tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Baroness konyhája
Laskagomba-paprikás túrós útifűmaghéj-tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Ragu

Összesen 820 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Ragu

Összesen 1639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Ragu

Összesen 110 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4505.4 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    2916 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 820 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    92.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9010.7 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1160 mg
  • Nátrium
    5831 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 1639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.1 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    59 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a tejet a tojásokkal és a sóval kézi mixerrel összemixeljük, majd az útifűmaghéjat is hozzákeverjük.
  2. Szilikonos sütőpapírral bélelt (25x35 cm-es) tepsiben, előmelegített sütőben 15 perc alatt 175 fokon alsó-felső sütéssel sütjük. Gyorsan dolgozzunk, mert az útifű maghéj hamar köt.
  3. Ha langyosra hűlt, a papírt lehúzzuk róla, feltekerjük, és csíkokra vágjuk, kézzel szálakra szedjük.

Ragu

  1. Közben a kockára vágott hagymát és a hozzápréselt fokhagymát az olajon kevés sóval megdinszteljük. Hozzáadjuk az őrölt köményt, a cikkekre vágott paradicsomot, a paprikakrémet és a pirospaprikát, majd a kalapjaira szedett megtisztított laskagombát. Fedő alatt pár perc alatt puhára pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét a gombát, a kalapjai egyben maradjanak.
  2. Hozzákeverjük a görög joghurtot és ha szükséges, utána sózzuk.
  3. Tálaláskor a tésztát az enyhén sózott túróval megszórjuk, a gombaragut rákanalazzuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 640
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Laskagomba-paprikás túrós útifűmaghéj-tésztával
Baroness konyhája 96 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...