r
Nosalty Logó

Lasagne másképpen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Lasagne másképpen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 972 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    4664 micro
Összesen 485 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3013.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    793 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    9327 micro
Összesen 972 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    865 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3318 micro
  • Lut-zea
    1873 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lasagne tésztalapokat 4-5 percig főzzük sós, lobogó vízben, majd lecsepegtetjük.
  2. A vöröshagymát, csirkemellet durvára ledaráljuk késes aprítóban, és teáskanálnyi olívaolajon pirítani kezdjük. Közben sózzuk, borsozzuk. Elég 2-3 percig pirítani, míg a hús kifehéredik.
  3. A spenótot egy teáskanálnyi olívaolajon, erős tűzön átsütjük kis sóval, borssal, egy gerezd fokhagymával.
  4. A tésztalapokat kiterítjük, elsimítunk rajta egy vékony réteg húst, majd a spenótot, és vágunk rá aszalt paradicsomot, mozzarellát szeletelünk vékonyan, majd a tésztalapot feltekerjük, mint egy palacsintát. Három felé vágjuk a tekercset, és felállítva kiolajozott sütőformába töltjük.
  5. Tetejére kevés parmezánt szórunk, és 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 10-15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15x10x6x2
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 775
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne másképpen
Évi néni 1830 recept

Vágytam egy kis spenótra, így ebben a formában készítettem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...