adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
125g marhafelsál178 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
25g disznózsír226 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
0 kcal
Összesen
433
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
500g marhafelsál710 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
100g disznózsír902 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
0 kcal
Összesen
1726
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
51.5g marhafelsál73 kcal
-
27.8g vöröshagyma10 kcal
-
10.3g disznózsír93 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
10.3g zöldpaprika2 kcal
-
0 kcal
Összesen
178
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 476.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 164.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
433
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.4 g
Zsír
-
Összesen 128 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1905.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 1143 mg
-
Nátrium 322 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 656.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 506 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
1726
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg marhafelsál
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 db zöldpaprika
-
1 teáskanál csípős paprikakrém
Elkészítés
- A húst kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk, klopfolóval kiveregetjük, mint a rántott húst.
- Egyenként megszórjuk a húsok egyik oldalát kb. 1/2 kkpirospaprikával, 1/3 kkborssal, egy csipetnyi sóval és sorban egymásra fektetjük.
- A hagymát felkockázzuk és a zsiradékban kicsit megpároljuk, aztán a hússzeleteket apránként belehelyezzük, és addig pároljuk, amíg elvesztik vörös színüket (kb. 10 perc).
- Még szórunk rá 1-2 tk pirospaprikát, felöntjük kevés vízzel, épphogy ellepje a húst.
- Beletesszük a zöldpaprikát ésa piros aranyat, majdlassú tűzön főzzük kb. 2- 2,5 órát. Időnként pici vizet öntünk alá, megkavarjuk, nehogy odaégjen. (Ne ijedjünk meg, a marhahús csak 2 óra elteltével kezd el puhulni.)
- Elkészítettem: 42 alkalommal
- Receptkönyvben: 233
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 44384
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 16.
Ajánló
Burgonyapüré, vízben főtt burgonya, pirított tarhonya vagy rizs illik hozzá köretként. De tálalhatjuk a lapos húst főzelékkel is, feltétnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Muci
175 recept
A hagymás rostélyos szegedies változata, pirospaprikával készül.