Langyos spárgasaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Mustáros salátaöntet
-
5g mustár3 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Saláta összeállítása
-
150g zöldspárga21 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
30g csípős kolbász136 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
10g kókuszolaj89 kcal
Összesen
510
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Mustáros salátaöntet
-
5g mustár3 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Saláta összeállítása
-
150g zöldspárga21 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
30g csípős kolbász136 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
10g kókuszolaj89 kcal
Összesen
510
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Mustáros salátaöntet
-
1.1g mustár1 kcal
-
4.4g tojássárgája14 kcal
-
3.5g olívaolaj31 kcal
-
4.4g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Saláta összeállítása
-
33g zöldspárga5 kcal
-
17.6g sárgarépa6 kcal
-
26.4g cukkini4 kcal
-
6.6g csípős kolbász30 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
2.2g kókuszolaj20 kcal
Összesen
113
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1021.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 636 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 303.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 722 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 2493 micro
-
β-karotin 6528 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3578 micro
Összesen
510
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1021.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 636 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 303.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 722 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 2493 micro
-
β-karotin 6528 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3578 micro
Összesen
510
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 549 micro
-
β-karotin 1438 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 788 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
Mustáros salátaöntet
-
0.5 ek mustár
-
1 db tojássárgája
-
2 ek olívaolaj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Saláta összeállítása
-
15 dkg zöldspárga
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 kis db cukkini
-
30 g csípős kolbász
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek kókuszolaj
Elkészítés
Mustáros salátaöntet
- A mustárt pici sóval és a tojássárgájával elkeverjük.
- Hozzáadjuk az olajat, és jók kikeverjük.
- A fél citrom levét hozzáadjuk, elkeverjük, sóval, pici borssal ízesítjük.
- (Ha túlságosan tojás ízű, olajjal, citromlével kiegyensúlyozzuk.)
Saláta összeállítása
- Zöldségeket előkészítjük: spárgát alaposan átmossuk, fás részeket letörjük, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Cukkinit és répát zöldséghámozóval szalagokra vágjuk.
- A fokhagymát felaprítjuk, a kis darab csípős kolbászt félkarikákra vágjuk.
- Az olajat egy serpenyőben hevítjük, hozzáadjuk a fokhagymát, a kolbászt, majd a spárgát. Átpirítjuk kb. 5-10 alatt (spárga vastagságától függően). Ha kész, félretesszük.
- A kolbászokat kiválogatjuk, és visszatesszük a serpenyőbe, amiben a cukkinicsíkokat is átforgatjuk, csak hogy átmelegedjen (fél perc).
- Tálalunk: ha tartást szeretnénk neki, jégsaláta-csíkokat tehetünk a tányérra, ráhalmozzuk a cukkiniszalagokat a kolbásszal (szétszedegetjük az összetapadt szalagokat, ha azt szeretnénk, hogy szebb legyen), ráhalmozzuk a sárgarépa-szalagokat is, majd erre az átpirított spárgát, végül az öntettel meglocsoljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 711
- Feltöltés dátuma: 2016. június 17.
Ajánló
Egytálételként is fogyasztható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A saláta elemei szabadon variálhatók, én igyekeztem egy kevésbé megszokott párosítást csinálni. Az öntet nyer tojásos, de nem kell tőle megijedni, csak alaposan mossuk meg a friss tojásokat (a kórokozók általában a héjról jutnak az ételbe).