r
Nosalty Logó

Langyos spárgasaláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Langyos spárgasaláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Mustáros salátaöntet

Saláta összeállítása

510
Kalória
14.6g
Fehérje
17.7g
Szénhidrátok
44.1g
Zsír
303.5g
Víz
217g
Koleszterin
5.7g
Rost
8.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Mustáros salátaöntet

Saláta összeállítása

Összesen 510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Mustáros salátaöntet

Saláta összeállítása

Összesen 510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Mustáros salátaöntet

Saláta összeállítása

Összesen 113 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    303.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    6528 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3578 micro
Összesen 510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    303.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    6528 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3578 micro
Összesen 510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    549 micro
  • β-karotin
    1438 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

Mustáros salátaöntet

  1. A mustárt pici sóval és a tojássárgájával elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat, és jók kikeverjük.
  3. A fél citrom levét hozzáadjuk, elkeverjük, sóval, pici borssal ízesítjük.
  4. (Ha túlságosan tojás ízű, olajjal, citromlével kiegyensúlyozzuk.)

Saláta összeállítása

  1. Zöldségeket előkészítjük: spárgát alaposan átmossuk, fás részeket letörjük, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Cukkinit és répát zöldséghámozóval szalagokra vágjuk.
  2. A fokhagymát felaprítjuk, a kis darab csípős kolbászt félkarikákra vágjuk.
  3. Az olajat egy serpenyőben hevítjük, hozzáadjuk a fokhagymát, a kolbászt, majd a spárgát. Átpirítjuk kb. 5-10 alatt (spárga vastagságától függően). Ha kész, félretesszük.
  4. A kolbászokat kiválogatjuk, és visszatesszük a serpenyőbe, amiben a cukkinicsíkokat is átforgatjuk, csak hogy átmelegedjen (fél perc).
  5. Tálalunk: ha tartást szeretnénk neki, jégsaláta-csíkokat tehetünk a tányérra, ráhalmozzuk a cukkiniszalagokat a kolbásszal (szétszedegetjük az összetapadt szalagokat, ha azt szeretnénk, hogy szebb legyen), ráhalmozzuk a sárgarépa-szalagokat is, majd erre az átpirított spárgát, végül az öntettel meglocsoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

A saláta elemei szabadon variálhatók, én igyekeztem egy kevésbé megszokott párosítást csinálni. Az öntet nyer tojásos, de nem kell tőle megijedni, csak alaposan mossuk meg a friss tojásokat (a kórokozók általában a héjról jutnak az ételbe).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vöröslencse előétel

Ha az egészséges étkezést részesíted előnyben, akkor szinte kötelező ezzel az előétellel kezdened az étkezést. Egyszerű, de kompakt étel, bármi mellé szuperül illik.

BioValue

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!