r
Nosalty Logó

Lamington Judit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Lamington Judit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tésztához

Bevonáshoz

Forgatáshoz

Összesen 758 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tésztához

Bevonáshoz

Forgatáshoz

Összesen 4544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tésztához

Bevonáshoz

Forgatáshoz

Összesen 423 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 758 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    317.8 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3194.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    601 mg
  • Foszfor
    1504 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.1 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1056 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1064 micro
Összesen 4544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 423 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Bevonáshoz

Forgatáshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojást keverjük fehéredésig a cukorral, majd óvatosan forgassuk hozzá a kókuszos lisztet és az olvasztott vajat.
  2. A masszát simítsuk egy kb. 20x20-as kivajazott, kilisztezett tepsibe, és előmelegített 180 °C-on süssük tűpróbáig (20-25 perc).
  3. A tésztát vágjuk 4x4 cm-es kockákra.

Bevonáshoz

  1. A tejszínt forrósítsuk fel, tördeljük bele a csokoládét, és kevergessük addig, amíg a csoki el nem olvad.

Forgatáshoz

  1. Mártsuk meg a piskótakockákat a tejszínes csokoládéba, és forgassuk kókuszreszelékbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13997
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lamington Judit konyhájából
Judit69 176 recept

Ez az ausztrál kókuszkocka - más néven lamington, kicsit eltér a mi magyar, megszokott kókuszkockánktól. A tésztájába kókuszreszelék is került, a bevonó pedig nem más, mint csoki ganache. Gyorsan elkészül, és a család nagy kedvence.

Hozzávalók

Tésztához

Bevonáshoz

Forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...