r
Nosalty Logó

Lala kifli zsossi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lala kifli zsossi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 472 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 4722 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 472 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    224.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9459.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    6965 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2010 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1270 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    864 micro
Összesen 4722 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet az élesztővel és a cukorral felfuttatjuk.
  2. Ezután a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk.
  3. Kelesztjük.
  4. A vajat a sóval jól elkeverjük.
  5. A megkelt tésztát, 8 egyenlő részre szedjük, és kis gombócokat formálunk belőle.
  6. A kapott gombócokat nagyjából egyenlő méretű kör alakúra nyújtjuk.
  7. Ebből 4-et vajjal kenünk meg, a másik 4 lapot ezek tetejére helyezzük.
  8. Ezután úgy vágjuk fel, mint a pizzát. 16 kis cikkelyt kell belőle kapnunk.
  9. A háromszögeket kívülről befelé haladva felsodorjuk, így kifli formájú lesz.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, egyesével lekenjük tojással, és megszórjuk a magvakkal.
  11. Addig sütjük, míg szép aranybarnára nem pirulnak a kiflik.(:
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5189
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 29.

Ajánló

Baráti, családi összejövetelek kedvenc csemegéje.;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mosolygós kiflik.:)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...