r
Nosalty Logó

Laktóz-, cukor- és gluténmentes málnamousse-torta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mágó
Laktóz-, cukor- és gluténmentes málnamousse-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rizslisztes piskóta

Málnás túrómousse

Málna curd

Összesen 390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rizslisztes piskóta

Málnás túrómousse

Málna curd

Összesen 3117 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rizslisztes piskóta

Málnás túrómousse

Málna curd

Összesen 174 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    110.4 g

Zsír

  • Összesen
    143.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1058 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2113.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1389 micro
Összesen 3117 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Rizslisztes piskóta

Málnás túrómousse

Málna curd

Elkészítés

Rizslisztes piskóta

  1. Válasszuk ketté a tojásokat. A sárgáját keverjük fehéredésig a nyírfacukor felével, majd dolgozzuk hozzá a liszttel elkevert kakaóport.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és a nyírfacukor másik részével, majd nagyon óvatosan forgassuk a masszához.
  3. Formaleválasztóval befújt tortaformába öntsük bele a masszát, majd simítsuk el a tetejét.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon, körülbelül 20 perc alatt süssük meg.

Málnás túrómousse

  1. A gyümölcsöt tegyük fel melegedni a nyírfacukorral együtt, majd amikor már majdnem forr, botmixerrel pépesítjük, szűrőn áttörjük, és feloldjuk benne az előzőleg jéghideg vízbe áztatott, majd kicsavart lapzselatint.
  2. A laktózmentes túrót botmixerrel pépesítjük, majd kis adagokban hozzátesszük a málnás gyümölcspépet.
  3. A laktózmentes tejszínt kemény habbá verjük, és a túrós masszát fellazítjuk vele.
  4. A túrómousse-t a rizslisztes piskótára öntjük, és a hűtőbe rakjuk.

Málna curd

  1. A málnát a tojásokkal és a nyírfacukorral vízgőz fölött óvatosan melegítjük. Amikor kellően felmelegedett, hozzáadjuk az előzőleg hideg vízben beáztatott lapzselatint.
  2. Amikor besűrűsödik, fokozatosan hozzáadagoljuk a laktózmentes vajat, egyneműre keverjük.
  3. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, a túrómousse tetejére öntjük, és a hűtőbe rakjuk fél napra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 269
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 28138
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 01.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek

Receptjellemzők

Laktóz-, cukor- és gluténmentes málnamousse-torta
Mágó 1 recept

Mindenmentes desszert karcsúsított verzióban.

Hozzávalók

Rizslisztes piskóta

Málnás túrómousse

Málna curd

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...