r
Nosalty Logó

Kürtőskalács gilingalang konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kürtőskalács gilingalang konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
grill
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 2614 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    115.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.6 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 2614 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kenyérsütőgéppel készítettem el a tésztát: langyos tejben felfutattjuk az élesztőt. Az összes hozzávalót betesszük a kenyérsütőbe, illetve csak 2,5 dkg vajat, és elindítjuk a dagsztást. (Ez nálam 15 perces.)
  2. 30 percig hagyjuk pihenni a tésztát.
  3. Olvasztott vajjal bekenjük a fóliázott hengereket.
  4. A közben megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és kb. 4-5 mm vastagságú téglalapot nyújtunk belőle. Pizzavágóval 2 cm széles csíkokra szeljük.
  5. Feltekerjük őket a hengerekre úgy, hogy egy kis rés maradjon közöttük (1-2 mm), majd a munkalapon néhányszor végig gurítjuk, így eltűntek a rések.
  6. A maradék olvasztott vajjal lekenjük a tésztákat, majd megforgatjuk a kristálycukorba. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  7. A sütőt ezalatt grill fokozatra kapcsoljuk. A középső rácsra téve, nyitott ajtónál elkezdjük sütni őket. Mikor már barnul a cukor, fordítunk kicsit a tésztákon, majd újra és újra. 8-10 perc alatt vékony, roppanós karamellréteg képződött. Folyamatosan figyelni kell, gyorsan megéghet a cukor.
  8. A sütőből kivett hengereket ízlés szerint kókuszba, fahéjas cukorba, dióba forgatjuk, majd kihúzzuk a hengert.
  9. Ebből a mennyiségből 3 rúd lesz.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 890
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 163471
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a kürtöskalácsot, de valahogy ritkán ettünk, eddig. Soha nem gondoltam volna, hogy otthon is ilyen finomat lehet készíteni, de mindig izgatta a fantáziámat, így nekiálltam és a végeredmény: rövid idő alatt elkészült és pillanatok alatt elfogyott. A henger, amin sütöttem: a legjobb a papírtörlő guriga, amit alufóliába kell tekerni, de én sütöttem már 3×3 db wc papír gurigán is, amit egybe tettem, valaki a sörösdobozra esküszik.

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...