r
Nosalty Logó

Kürtőskalács gilingalang konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kürtőskalács gilingalang konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

872
Kalória
16.3g
Fehérje
117.9g
Szénhidrátok
38.6g
Zsír
30g
Víz
95.8g
Koleszterin
6.6g
Rost
48.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 2614 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    115.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.6 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    90.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 2614 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kenyérsütőgéppel készítettem el a tésztát: langyos tejben felfutattjuk az élesztőt. Az összes hozzávalót betesszük a kenyérsütőbe, illetve csak 2,5 dkg vajat, és elindítjuk a dagsztást. (Ez nálam 15 perces.)
  2. 30 percig hagyjuk pihenni a tésztát.
  3. Olvasztott vajjal bekenjük a fóliázott hengereket.
  4. A közben megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és kb. 4-5 mm vastagságú téglalapot nyújtunk belőle. Pizzavágóval 2 cm széles csíkokra szeljük.
  5. Feltekerjük őket a hengerekre úgy, hogy egy kis rés maradjon közöttük (1-2 mm), majd a munkalapon néhányszor végig gurítjuk, így eltűntek a rések.
  6. A maradék olvasztott vajjal lekenjük a tésztákat, majd megforgatjuk a kristálycukorba. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  7. A sütőt ezalatt grill fokozatra kapcsoljuk. A középső rácsra téve, nyitott ajtónál elkezdjük sütni őket. Mikor már barnul a cukor, fordítunk kicsit a tésztákon, majd újra és újra. 8-10 perc alatt vékony, roppanós karamellréteg képződött. Folyamatosan figyelni kell, gyorsan megéghet a cukor.
  8. A sütőből kivett hengereket ízlés szerint kókuszba, fahéjas cukorba, dióba forgatjuk, majd kihúzzuk a hengert.
  9. Ebből a mennyiségből 3 rúd lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C

Imádjuk a kürtöskalácsot, de valahogy ritkán ettünk, eddig. Soha nem gondoltam volna, hogy otthon is ilyen finomat lehet készíteni, de mindig izgatta a fantáziámat, így nekiálltam és a végeredmény: rövid idő alatt elkészült és pillanatok alatt elfogyott. A henger, amin sütöttem: a legjobb a papírtörlő guriga, amit alufóliába kell tekerni, de én sütöttem már 3×3 db wc papír gurigán is, amit egybe tettem, valaki a sörösdobozra esküszik.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!