r
Nosalty Logó

Kürtőskalács ahogy Kitti készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kürtőskalács ahogy Kitti készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

727
Kalória
17.2g
Fehérje
114.4g
Szénhidrátok
21.9g
Zsír
22.6g
Víz
26.9g
Koleszterin
5.9g
Rost
15.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 727 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1453 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 727 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 1453 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

  1. A tejhez a cukrot hozzáadjuk, majd felfuttatjuk. Ezt követően belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Utána a lisztet, sót, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot összekeverjük. Majd hozzáöntjük a felfuttatott tejet, 5-6 percig intenzíven dagasztjuk.
  3. Ha a tészta elválik az edény falától, belecsorgatjuk az olvasztott vajat. S ismét dagasztjuk.
  4. Ezt követően lisztel kissé meghintjük, törlőkendővel letakarjuk, langyos helyen duplájára kelesztjük. (Kb. 45-60 perc)
  5. Utána lisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk, és kb. 2 cm széles szalagokra vágjuk.
  6. A konyhai papírtörlő gurigákat alufóliával bevonjuk, olajjal lekenjük. A tésztacsíkokat egyenként csigavonalban kis takarással tekerjük a formára.
  7. Vizes vagy tejes ecsettel kenjük meg.
  8. Keverjük össze egy tálcán a vaníliacukrot a fahéjjal, a kakaóval és némi kristálycukorral. majd görgessük bele a dorongokat.
  9. A dorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe vízszintesen helyezzük.
  10. Előmelegített sütőben süssük meg. Közben egyszer-kétszer forgassuk a kalácsot! Ügyeljünk arra, hogy kb. 10 perc után forgassuk meg először, amikor már félig át van sülve.
  11. Amikor készre sült, rögtön húzzuk le a gurigáról, és így hagyjuk hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nyugodt, meghitt napokon a "legfinomabb"!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!