r
Nosalty Logó

Különleges mákos bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Különleges mákos bejgli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelekhez

A tetejére

Összesen 1059 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelekhez

A tetejére

Összesen 8475 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelekhez

A tetejére

Összesen 336 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1830.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 1059 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.2 g

Zsír

  • Összesen
    504.7 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    1586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14640.7 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    6814 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1659 mg
  • Foszfor
    4976 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    858.1 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2835 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1017 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2505 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3945 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1762 micro
Összesen 8475 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelekhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez: A tejet felforraljuk. Beleszórjuk a mákot, kb. 25-30 percig főzzük, időnkent megkeverjük.
  2. Lábasban a 120 g vajat a mézzel megolvasztjuk. A vaníliavelőt, a keserű mandula aromát, pisztáciát, sárgabarackot és a vajas-mézes keveréket a mákhoz vegyítjük, és alacsony hőfokon 10-15 percig főzzük. Hűlni hagyjuk.
  3. A tésztához: Az élesztőt a tejföllel kikeverjük. A lisztet az összes hozzávalóval egy tálba tesszük. Robotgéppel sima tésztává összedolgozzuk. Két egyforma részre osztjuk.
  4. Egy szilikonlapot megszórunk liszttel, és a tésztát kb. 35x50 cm méretű lappá kinyújtuk.
  5. A kemény habbá vert 2 tojásfehérjét a mákos masszához adjuk, és felét rákenjük a tésztára. (A szélén körben vékony sávot szabadon hagyunk.)
  6. A szilikonlap segítségével a tésztát a rövidebb oldalánál fogva feltekerjük, és a hajtással lefelé sütőpapírral kibélelt tepsibe csúsztatjuk. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.
  7. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 10 percig sütjük, majd a hőfokot 175 fokra mérsékeljük, és a tésztát kb. 30 perc alatt készre sütjük. Esetleg a sütési idő vége felé a tésztát papírral letakarjuk.
  8. Az 50 g vajat megolvasztjuk, a még meleg bejglikre kenjük, majd megszórjuk a porcukorral. A bejgliket kihűtjük, és jól becsomagolva, lehetőleg 2-3 napig állni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20957
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept eredete egy régebbi karácsonyi Tina extra. Annyi különbséggel, hogy ott egy nagy bejglit sütöttek a hozzávalókból, én pedig inkább két karcsúbb tekercset készítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelekhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...