Különleges mákos bejgli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
7 kcal
-
6g tejföl12 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
9g porcukor34 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelekhez
-
63g tej35 kcal
-
50g mák263 kcal
-
9g pisztácia50 kcal
-
45 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
31g méz95 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
A tetejére
Összesen
1059
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
50g friss élesztő53 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelekhez
-
500g tej280 kcal
-
400g mák2100 kcal
-
70g pisztácia400 kcal
-
150g aszalt sárgabarack362 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
250g méz760 kcal
-
1g vanília0 kcal
-
0 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
A tetejére
Összesen
8475
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
2 kcal
-
2g tejföl4 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
3.2g tojásfehérje2 kcal
-
15.9g finomliszt58 kcal
-
2.8g porcukor11 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelekhez
-
19.8g tej11 kcal
-
15.9g mák83 kcal
-
2.8g pisztácia16 kcal
-
14 kcal
-
4.8g vaj34 kcal
-
9.9g méz30 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0 kcal
-
3.2g tojásfehérje2 kcal
A tetejére
Összesen
336
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 63.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1830.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 852 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 622 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.3 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 354 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 493 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
1059
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187.2 g
Zsír
-
Összesen 504.7 g
-
Telített zsírsav 202 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 139 g
-
Koleszterin 1586 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14640.7 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 288 mg
-
Kálcium 6814 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 1659 mg
-
Foszfor 4976 mg
-
Nátrium 762 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 31 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 858.1 g
-
Cukor 411 mg
-
Élelmi rost 112 mg
VÍZ
-
Összesen 471.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2835 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1017 micro
-
Kolin: 897 mg
-
Retinol - A vitamin: 2505 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 3945 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1762 micro
Összesen
8475
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 580.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 18.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
336
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 dkg friss élesztő
-
50 ml tejföl
-
150 g vaj
-
4 db tojássárgája
-
2 db tojásfehérje
-
400 g finomliszt
-
70 g porcukor
-
1 csipet só
A töltelekhez
-
500 ml tej
-
120 g vaj
-
250 g méz
-
12 csepp keserűmandula aroma
-
2 db tojásfehérje
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A töltelékhez: A tejet felforraljuk. Beleszórjuk a mákot, kb. 25-30 percig főzzük, időnkent megkeverjük.
- Lábasban a 120 g vajat a mézzel megolvasztjuk. A vaníliavelőt, a keserű mandula aromát, pisztáciát, sárgabarackot és a vajas-mézes keveréket a mákhoz vegyítjük, és alacsony hőfokon 10-15 percig főzzük. Hűlni hagyjuk.
- A tésztához: Az élesztőt a tejföllel kikeverjük. A lisztet az összes hozzávalóval egy tálba tesszük. Robotgéppel sima tésztává összedolgozzuk. Két egyforma részre osztjuk.
- Egy szilikonlapot megszórunk liszttel, és a tésztát kb. 35x50 cm méretű lappá kinyújtuk.
- A kemény habbá vert 2 tojásfehérjét a mákos masszához adjuk, és felét rákenjük a tésztára. (A szélén körben vékony sávot szabadon hagyunk.)
- A szilikonlap segítségével a tésztát a rövidebb oldalánál fogva feltekerjük, és a hajtással lefelé sütőpapírral kibélelt tepsibe csúsztatjuk. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.
- Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 10 percig sütjük, majd a hőfokot 175 fokra mérsékeljük, és a tésztát kb. 30 perc alatt készre sütjük. Esetleg a sütési idő vége felé a tésztát papírral letakarjuk.
- Az 50 g vajat megolvasztjuk, a még meleg bejglikre kenjük, majd megszórjuk a porcukorral. A bejgliket kihűtjük, és jól becsomagolva, lehetőleg 2-3 napig állni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 21020
- Feltöltés dátuma: 2011. december 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
A recept eredete egy régebbi karácsonyi Tina extra. Annyi különbséggel, hogy ott egy nagy bejglit sütöttek a hozzávalókból, én pedig inkább két karcsúbb tekercset készítettem.