r
Nosalty Logó

Kukoricás-tojásos karajszeletek

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Magdolna
Kukoricás-tojásos karajszeletek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 425 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.3 g

Zsír

  • Összesen
    161.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5820.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    2182 mg
  • Nátrium
    2882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    257 micro
  • β-karotin
    1061 micro
  • β-crypt
    400 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2927 micro
Összesen 2547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    323 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket megmossuk, kiklopfoljuk, megsózzuk. Egy tepsiben néhány evőkanál olajat eloszlatunk, ráhelyezzük egymás mellé a húsokat. Ízlés szerint fűszerezzük. Meglocsoljuk néhány evőkanál olajjal és 1 dl borral. (Én nem szoktam húsokhoz külön bort vásárolni, valamennyi mindig van otthon, azt használom. Szükség esetén víz is megteszi, bár a bortól jobban puhul a hús, és zamatosabb íze lesz.) Ezután a tepsit alufóliával lefedjük, és sütőben 175-200 fokon 30 percig sütjük. A sütőt nem kell előmelegíteni.
  2. 30 perc elteltével levesszük az alufóliát, és így sütjük további 20-25 percig, időnként meglocsolva a saját levével. Ha időközben a leve túlságosan elpárolog, kevés borral pótoljuk.
  3. Miközben a hús sül, a kukoricát leszűrjük, a tojásokat egy tálba ütjük, és összekeverjük az alaposan lecsöpögtetett kukoricával. A paradicsomot felkarikázzuk.
  4. A húst kivesszük a sütőből (a sütőt bekapcsolva hagyjuk). Ráhalmozunk mindegyikre a tojásos kukoricából, egy-egy paradicsomkarikát helyezünk a tetejére, megszórjuk bazsalikommal, és visszatesszük a sütőbe további 15 percre. Tálaláskor akár friss bazsalikomlevéllel is díszíthetjük.
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4259
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 12.

Ajánló

Ünnepi asztalra való étel, finom, és jól is néz ki. Köretnek valamilyen krumplit (pl. krumplipüré, hagymás tört krumpli) készíthetünk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kukoricás-tojásos karajszeletek
Magdolna 4 recept

Ha húsételeket készítek, mostanában nem nézegetek recepteket, hanem mindig megpróbálok kitalálni valami újat. Az idei pünkösdi ebédre ez sült ki belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...