r
Nosalty Logó

Kukoricás-tojásos karajszeletek

Magdolna
Kukoricás-tojásos karajszeletek
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

425
Kalória
30.9g
Fehérje
12.5g
Szénhidrát
27g
Zsír
189.1g
Víz
140g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    189.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 425 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.3 g

Zsír

  • Összesen
    161.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5820.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    2182 mg
  • Nátrium
    2882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    257 micro
  • β-karotin
    1061 micro
  • β-crypt
    400 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2927 micro
Összesen 2547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    323 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

  1. A karajszeleteket megmossuk, kiklopfoljuk, megsózzuk. Egy tepsiben néhány evőkanál olajat eloszlatunk, ráhelyezzük egymás mellé a húsokat. Ízlés szerint fűszerezzük. Meglocsoljuk néhány evőkanál olajjal és 1 dl borral. (Én nem szoktam húsokhoz külön bort vásárolni, valamennyi mindig van otthon, azt használom. Szükség esetén víz is megteszi, bár a bortól jobban puhul a hús, és zamatosabb íze lesz.) Ezután a tepsit alufóliával lefedjük, és sütőben 175-200 fokon 30 percig sütjük. A sütőt nem kell előmelegíteni.
  2. 30 perc elteltével levesszük az alufóliát, és így sütjük további 20-25 percig, időnként meglocsolva a saját levével. Ha időközben a leve túlságosan elpárolog, kevés borral pótoljuk.
  3. Miközben a hús sül, a kukoricát leszűrjük, a tojásokat egy tálba ütjük, és összekeverjük az alaposan lecsöpögtetett kukoricával. A paradicsomot felkarikázzuk.
  4. A húst kivesszük a sütőből (a sütőt bekapcsolva hagyjuk). Ráhalmozunk mindegyikre a tojásos kukoricából, egy-egy paradicsomkarikát helyezünk a tetejére, megszórjuk bazsalikommal, és visszatesszük a sütőbe további 15 percre. Tálaláskor akár friss bazsalikomlevéllel is díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 70 p

Ha húsételeket készítek, mostanában nem nézegetek recepteket, hanem mindig megpróbálok kitalálni valami újat. Az idei pünkösdi ebédre ez sült ki belőle.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...