r
Nosalty Logó

Kukoricakrémleves Kaldotól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kaldo
Kukoricakrémleves Kaldotól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 864 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 29 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1522 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    1146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    641 micro
  • β-karotin
    1545 micro
  • β-crypt
    158 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 216 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6087.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    942 mg
  • Nátrium
    4585 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    2711.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2564 micro
  • β-karotin
    6180 micro
  • β-crypt
    633 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3726 micro
Összesen 864 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    92 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a répát, felszeleteljük, majd kb 1 liter vízben elkezdjük főzni.
  2. Közben feldaraboljuk a csirkemellet, nem túl apró darabokra, a hagymát megpucoljuk, és azt is feldaraboljuk, és másfél kukoricakonzervvel együtt hozzáadjuk a már félig megfőtt répához, és felöntjük még egy liter vízzel (esetleg másfél, ha túl sűrűnek látjuk).
  3. Hozzáadjuk a leveskockát (ez esetben zselét, ki mit szeret, a zselének visszafogottabb íze van), az apróra vágott petrezselymet (én egy teáskanál szárított petrezselymet dobtam bele, az a legegyszerűbb), késhegynyi borsot, sót, csipet ételízesítőt, és hagyjuk főni.
  4. Miután minden elég puhára főtt, félrehúzzuk a lángról, egy szűrő segítségével kihorgásszuk a nagyobbra hagyott csirkedarabokat (vagy lehet külön is főzni, de akkor kevésbé lesz ízes), a felét kivesszük, többi csirkét pedig visszaeresztjük.
  5. Hozzáadjuk az edény tartalmához a főzőtejszínt, botmixerrel összeturmixoljuk. Visszaöntjük az imént kihorgászott csirkedarabokat, és a maradék konzerv kukoricát is beleöntjük, 1-2 percig még főzzük, míg a maradék konzerv is felveszi az ízeket.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2053
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 18.

Ajánló

Vajas-fokhagymás pirítóssal vagy fokhagymás levesgyöngyökkel tálaljuk. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám talált rá erre az ételre pár évvel ezelőtt, én pedig azonnal beleszerettem. Azóta én is sokszor elkészítem. Ha jól tudom, japán eredetű, csak ők nem tesznek bele csirkét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...