Krumplival rakott hús
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
175g sertéscomb319 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
13g víz0 kcal
Összesen
1023
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
2000g burgonya1155 kcal
-
700g sertéscomb1274 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
4087
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
59.1g burgonya34 kcal
-
20.7g sertéscomb38 kcal
-
13.3g tejföl26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g tv-paprika0 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
-
1.5g víz0 kcal
Összesen
120
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.1 g
Zsír
-
Összesen 62 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1234.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 681 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 531.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
1023
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 184.3 g
Zsír
-
Összesen 248 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 707 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4937.8 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 728 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 539 mg
-
Foszfor 2725 mg
-
Nátrium 745 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 287 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 2125 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 608 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 365 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 760 mg
-
Retinol - A vitamin: 580 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 298 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 433 micro
Összesen
4087
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
-
2 kg burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db tv-paprika
-
1 dl napraforgó olaj
-
0.5 dl víz
Elkészítés
- Megtisztítjuk a krumplit és karikákra vágjuk (kb 3-4 mm). A húst szintén megtisztítjuk (én sosem hagyok rajta se zsírt, se ínt, se semmit, ami nem hús), és szép szeletekre vágjuk, majd kicsit megklopfoljuk, hogy a rostok összetörjenek. Ha ez megvan, akkor gyakorlatilag a recept egyharmada kész is van.
- Egy tepsibe olajat öntünk (nem kell benne állni az olajnak), és beleteszünk egy réteg krumplit, amit megsózunk. Ráterítjük a mindkét oldalán megsózott húsok felét, amiket a felső oldalukon megszórunk borssal is.
- Erre jön egy réteg tejföl. Nem kell befedni vele teljesen, én ide-oda szoktam pötyögtetni egy nagyobb kupacot.
- A tejfölt is megsózzuk és a tv paprikából szeleteket vágunk, és elrendezzük ízlés szerint. Én általában fél-fél paprikát használok a rétegekre. Ezt a réteget is megijesztegetjük olajjal, majd jöhet a második réteg.
- A második réteget is hasonlóképp készítjük, majd azt is befedjük krumplival, ez lesz a teteje.
- A legfelső réteg krumplit megsózzuk és megtejfölözzük. Itt már befedhetjük az egészet tejföllel (ha sűrű a tejfölünk, akkor higítsuk tejjel!). Erre megint jön egy kis só, majd a szokásos olajos ijesztgetés.
- Attól függően, hogy mennyire vizes a krumplink, öntünk a szélén körbe pár cl vizet (max fél dl elég).
- Az egészet lefedjük alufóliával, és berakjuk a sütőbe, beállítjuk a hőfokot, és két órára "elfelejtkezünk" a készülő remekműről.
- 2 óra elteltével ránézünk. Megszurkáljuk villával, és leellenőrizzük, hogy minden hozzávaló jó porhanyós-e. Amennyiben igen, úgy levesszük a fóliát, és visszatoljuk a sütőbe a tepsit, hogy kicsit megpiruljon a felső réteg.
- A kész ételt fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, magában vagy savanyúsággal is. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 25x40
- Sütés ideje: 140 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 20620
- Feltöltés dátuma: 2012. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Igazán sztorija nincs. Nálunk ez az étel azóta van étlapon, mióta az eszemet tudom. Édesanyámnak gyakran segítettem készíteni, olyankor mindig eltűnt egy-egy szelet nyers krumpli megtejfölözve és megsózva, és valahogy mindig a gyomromban végezték. Máig se tudjuk, hogy milyen kismanó vitte le őket oda. :D Imádom ezt az ételt, mert finom (a paprika benne valami mennyei) és nem kell vele sokat bíbelődni. Kiadós, de az ember úgysem tudja sosem, hogy hol van benne a határ, és mindig eszik még egy kicsit. Olyan, hogy nálunk a rakott húsból elég, nem létezik. :)