r
Nosalty Logó

Krumplival rakott hús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Krumplival rakott hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1023 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4087 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 1023 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.3 g

Zsír

  • Összesen
    248 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4937.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    2725 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    365 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 4087 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a krumplit és karikákra vágjuk (kb 3-4 mm). A húst szintén megtisztítjuk (én sosem hagyok rajta se zsírt, se ínt, se semmit, ami nem hús), és szép szeletekre vágjuk, majd kicsit megklopfoljuk, hogy a rostok összetörjenek. Ha ez megvan, akkor gyakorlatilag a recept egyharmada kész is van.
  2. Egy tepsibe olajat öntünk (nem kell benne állni az olajnak), és beleteszünk egy réteg krumplit, amit megsózunk. Ráterítjük a mindkét oldalán megsózott húsok felét, amiket a felső oldalukon megszórunk borssal is.
  3. Erre jön egy réteg tejföl. Nem kell befedni vele teljesen, én ide-oda szoktam pötyögtetni egy nagyobb kupacot.
  4. A tejfölt is megsózzuk és a tv paprikából szeleteket vágunk, és elrendezzük ízlés szerint. Én általában fél-fél paprikát használok a rétegekre. Ezt a réteget is megijesztegetjük olajjal, majd jöhet a második réteg.
  5. A második réteget is hasonlóképp készítjük, majd azt is befedjük krumplival, ez lesz a teteje.
  6. A legfelső réteg krumplit megsózzuk és megtejfölözzük. Itt már befedhetjük az egészet tejföllel (ha sűrű a tejfölünk, akkor higítsuk tejjel!). Erre megint jön egy kis só, majd a szokásos olajos ijesztgetés.
  7. Attól függően, hogy mennyire vizes a krumplink, öntünk a szélén körbe pár cl vizet (max fél dl elég).
  8. Az egészet lefedjük alufóliával, és berakjuk a sütőbe, beállítjuk a hőfokot, és két órára "elfelejtkezünk" a készülő remekműről.
  9. 2 óra elteltével ránézünk. Megszurkáljuk villával, és leellenőrizzük, hogy minden hozzávaló jó porhanyós-e. Amennyiben igen, úgy levesszük a fóliát, és visszatoljuk a sütőbe a tepsit, hogy kicsit megpiruljon a felső réteg.
  10. A kész ételt fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, magában vagy savanyúsággal is. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 25x40
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 20620
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán sztorija nincs. Nálunk ez az étel azóta van étlapon, mióta az eszemet tudom. Édesanyámnak gyakran segítettem készíteni, olyankor mindig eltűnt egy-egy szelet nyers krumpli megtejfölözve és megsózva, és valahogy mindig a gyomromban végezték. Máig se tudjuk, hogy milyen kismanó vitte le őket oda. :D Imádom ezt az ételt, mert finom (a paprika benne valami mennyei) és nem kell vele sokat bíbelődni. Kiadós, de az ember úgysem tudja sosem, hogy hol van benne a határ, és mindig eszik még egy kicsit. Olyan, hogy nálunk a rakott húsból elég, nem létezik. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...