Krumplitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pozsgai Fanni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
Krém
Összesen
1033
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
Krém
Összesen
6200
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
Krém
Összesen
278
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 62.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 640.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.6 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 134.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 306 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 301 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
1033
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.7 g
Zsír
-
Összesen 373.1 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 144 g
-
Koleszterin 1510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3840.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 579 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 637 mg
-
Foszfor 1977 mg
-
Nátrium 486 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 675.5 g
-
Cukor 529 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 804.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1836 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 519 micro
-
Kolin: 1083 mg
-
Retinol - A vitamin: 1807 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 357 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1548 micro
Összesen
6200
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- A krumplit héjában megfőzzük, majd langyosra hűtjük. Meghámozzuk, és krumplinyomóval áttörjük. Félreteszünk a krémhez 400 g-ot.
- A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, amíg világos és krémes állagú lesz. Hozzáadjuk a főtt, áttört krumplit, majd fokozatosan belekeverjük a száraz hozzávalókat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és több részletben, óvatosan a krumplis masszához forgatjuk.
- A masszát egy 32x36 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg szép aranyszínű nem lesz.
Krém
- A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a főtt áttört burgonyát és a többi hozzávalót.
- A kihűlt tésztát hosszában három egyenlő részre vágjuk, (vigyázzunk, mert elég törkényen a piskóta), majd a rétegeket és a külsejét is megkenjük a krémmel. Tetszés szerint csokidarával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x36
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 61
- Feltöltés dátuma: 2024. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Pozsgai Fanni
2 recept
Ez az igazi családi recept, ami minden ünnepen biztos helyet kap az asztalunkon. Már az üknagyanyám is így készítette, és a hagyomány azóta is generációról generációra öröklődik.