Krumplis zsemle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
nemgabi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
544
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
2179
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 978.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 688 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
544
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.8 g
Zsír
-
Összesen 39.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3914.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 649 mg
-
Nátrium 2751 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 384.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 177.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 376 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 403 micro
Összesen
2179
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 557.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 392 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük, majd villával összetörjük, és kihűtjük. A főzővizet sem öntjük ki, hanem langyosra hűtjük, és 1 dl-ben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen hagyjuk kelni.
- Minden hozzávalót összegyúrunk, a maradék főzővizet pedig csak akkor adjuk hozzá, ha túl száraz a tészta. Ha nem elég a főzővíz, csapvízzel pótoljuk. Addig gyúrjuk-dagasztjuk, amíg jól formázható, nem ragacsos tésztát kapunk.
- Kelesztőtálba helyezve vagy letakarva meleg helyen 1 órát kelesztjük.
- Amikor nagyjából duplájára megkelt, még egyszer átgyúrjuk a tésztát, és zsemléket formázunk belőle.
- A sütőt bekapcsoljuk, és amíg bemelegszik (kb. negyed óra), hagyjuk még egy kicsit kelni a sütőpapírral bélelt tepsire helyezett zsemléket, majd szép barnára sütjük őket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 148
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 8596
- Feltöltés dátuma: 2012. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nemgabi
23 recept
Ez a zsemle a tejföltől és a krumplitól több napig is finom, puha marad.