Krumplis zsámiska
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
150g burgonya87 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
125g tehéntúró184 kcal
-
38g füstölt szalonna246 kcal
-
38g kolbász170 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
50g tejföl99 kcal
Összesen
1328
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
600g burgonya347 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
150g kolbász678 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
200g tejföl396 kcal
Összesen
5307
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
29.3g burgonya17 kcal
-
14.6g finomliszt53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
24.4g tehéntúró36 kcal
-
7.3g füstölt szalonna48 kcal
-
7.3g kolbász33 kcal
-
7.3g vaj52 kcal
-
9.8g tejföl19 kcal
Összesen
258
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.2 g
Zsír
-
Összesen 90.8 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2034.6 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 464 mg
-
Nátrium 697 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 237.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
1328
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 168.9 g
Zsír
-
Összesen 363.1 g
-
Telített zsírsav 178 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 576 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8138.4 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 743 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 1858 mg
-
Nátrium 2789 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 332 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 951.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1279 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 1253 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
5307
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397 g
-
Cink 64 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 29 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben feltesszük főni.
- Míg a krumpli fő a túrót összetörjük villával, majd az apróra vágott kaprot belekeverjük, a vajat megolvasztjuk, és a kolbászt, szalonnát megpirítjuk.
- Mikor a krumpli megfőtt, lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a lisztet (liszttől függ, hogy mennyit kell hozzáadni, a galuska állagánál picit folyósabbnak kell lennie). Mikor elkezd puffogni, akkor leveszük a tűzről.
- Egy nagy jénai vagy kerámia tálat veszünk elő, és abba galuskákat szaggatunk: a két kanál segítségével és a vajjal. A kanalakat belemártjuk a vajba, utána pedig az egyik kanállal kiveszünk kisebb mennyiségű krumplis masszát, a másikkal lehúzzuk azt.
- Ha leraktunk egy réteg krumplit, akkor tehetjük rá a kapros túrót (nem muszáj kaprosat, én így szeretem). Addig rétegezzük így, míg el nem fogy a masssza és a túró.
- Mikor készen lett a rétegezés, a tetejére halmozzuk a pirított szalonnát és a kolbászt is.
- A tetejére rakhatunk tejfölt tálaláskor is, de közvetlenül is, ahogy kész lett.
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 14437
- Feltöltés dátuma: 2011. október 16.
Ajánló
Az ételhez könnyű levest ajánlok, mert elég laktató. A tetejére ízlés szerint akár pirított hagymát is rakhatunk. A rétegezésnél a kanalat akár a kolbász, szalonna zsírba is márthatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vigyázzunk, hogy amikor a lisztet adjuk hozzá az ételhez, kis lángon dolgozzunk, mert könnyen odakapja az alját.