r
Nosalty Logó

Krumplis zsámiska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Krumplis zsámiska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2034.6 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.9 g

Zsír

  • Összesen
    363.1 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8138.4 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1858 mg
  • Nátrium
    2789 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    951.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 5307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben feltesszük főni.
  2. Míg a krumpli fő a túrót összetörjük villával, majd az apróra vágott kaprot belekeverjük, a vajat megolvasztjuk, és a kolbászt, szalonnát megpirítjuk.
  3. Mikor a krumpli megfőtt, lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a lisztet (liszttől függ, hogy mennyit kell hozzáadni, a galuska állagánál picit folyósabbnak kell lennie). Mikor elkezd puffogni, akkor leveszük a tűzről.
  4. Egy nagy jénai vagy kerámia tálat veszünk elő, és abba galuskákat szaggatunk: a két kanál segítségével és a vajjal. A kanalakat belemártjuk a vajba, utána pedig az egyik kanállal kiveszünk kisebb mennyiségű krumplis masszát, a másikkal lehúzzuk azt.
  5. Ha leraktunk egy réteg krumplit, akkor tehetjük rá a kapros túrót (nem muszáj kaprosat, én így szeretem). Addig rétegezzük így, míg el nem fogy a masssza és a túró.
  6. Mikor készen lett a rétegezés, a tetejére halmozzuk a pirított szalonnát és a kolbászt is.
  7. A tetejére rakhatunk tejfölt tálaláskor is, de közvetlenül is, ahogy kész lett.
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 14437
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 16.

Ajánló

Az ételhez könnyű levest ajánlok, mert elég laktató. A tetejére ízlés szerint akár pirított hagymát is rakhatunk. A rétegezésnél a kanalat akár a kolbász, szalonna zsírba is márthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vigyázzunk, hogy amikor a lisztet adjuk hozzá az ételhez, kis lángon dolgozzunk, mert könnyen odakapja az alját.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...