r
Nosalty Logó

Krumplis tészta sült hagymával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Krumplis tészta sült hagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 979 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3916 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 979 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3632 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    448 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    653 mg
  • Foszfor
    2024 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1861 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1059 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 3916 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, majd feltesszük főni sós vízben.
  2. A tésztát is kifőzzük sós, olajos vízben.
  3. Közben a hagymát félbevágjuk, felszeleteljük, és annyi olajat öntünk rá, hogy épp ellepje.
  4. Ha megfőttek a hozzávalók, a krumplit áttörjük, a tésztát leszűrjük.
  5. Közben odarakjuk az olajos hagymát, és jól kisütjük. (Nem kell, hogy megbarnuljon.)
  6. Ha kész a hagyma, levesszük a tűzről, várjunk egy kicsit, hogy hűljön, majd belekeverjük a pirospaprikát. Leszűrjük.
  7. Az áttört krumplit összekeverjük az olajjal, sózzuk, és végül összekeverjük a tésztával.
  8. Hagymával megszórva fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 12934
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 08.

Ajánló

A hagymára figyeljünk oda, néha keverjük meg. Aki nem szereti a hagymát, az hagyja le róla. Sőt, aki édesen szereti, az só helyett cukrozza. (Halkan megjegyzem, számomra nagyon fura volt, amikor a párom mondta, hogy ő édesen eszi...brrrr...de hát ízlések és pofonok!)

Receptkategóriák

Már nagyon régen  ettem krumplis tésztát, a testvérem is mondogatta, hogy ő is enne, hát úgy döntöttem egyik nap, hogy ez  lesz az ebéd. A mennyiség, amit készítettem, elég tetemes adag lett. Ha valaki elolvassa, hogy mennyit csináltam, azon nyomban infarktust kap. :-) De szó se róla, elfogyott mind.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...