r
Nosalty Logó

Krumplis tészta pirítva

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
witch
Krumplis tészta pirítva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 676 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4822.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    2807 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    959 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 2706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockára vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk. Ha sok sül ki belőle, akkor leszedjük, hogy csak 1 evőkanálnyi maradjon. Ezen megpirítjuk a felkockázott hagymát, a tűzről lehúzva meghintjük a paprikával.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és annyi vizet öntünk rá, hogy félig lepje el. Sózzuk, miután felforr, kis lángon puhára főzzük.
  3. A megfőtt burgonyát krumplitörővel pépesítjük, és összekeverjük a kifőzött tésztával.
  4. Ha marad belőle másnapra, akkor így melegíthetjük fel:
  5. Először is keresünk egy tányért, ami a serpenyőnket befedi, félrerakjuk (de nem vissza a helyére).
  6. Ezután 1 evőkanál olajat közepes lángon felhevítünk, belerakjuk a krumplis tésztát, kicsit lenyomkodjuk.
  7. 5-6 percig pirítjuk, rárakjuk a tányért a serpenyőre, és megfordítjuk (persze a tűzről levéve). A másik evőkanál olajat beleöntjük, visszacsúsztatjuk a tésztát (a megpirult fele lesz felül), és most a másik oldala következik. Az kicsit hamarabb fog pirulni.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 39 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 35886
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 24.

Ajánló

Amikor pirítjuk a tésztát, mielőtt megfordítanank, kicsit rázogassuk meg. Ha szabadon csúszkal a serpenyőben, és olyan hangja van mintha "karcolná" az alját, akkor lehet fordítani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A maradék tészta melegítése nem egyszerű, főleg ha ki nem állhatjuk a mikrót. A krumplis nálunk így van megmelegítve, és mindenki nagy örömére pirítva. A fényképen csak egy fél serpenyőre való jutott, igy oldottam meg az "éhes a család, de fénykép is kellene" dilemmát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...