Krumplis tészta ahogy Sienne készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sienne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
912
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
3647
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 894.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 401 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 182.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
912
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.4 g
Zsír
-
Összesen 149.4 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3576.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 350 mg
-
Kálcium 718 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 422 mg
-
Foszfor 1603 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 485.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 729.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 620 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1314 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 605 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
3647
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk, majd vágódeszkán vékony szeletekre felvágjuk (kb 2-3 mm vastagra).
- Egy nagyobb, tésztafőzésre használt lábosban tegyünk fel sós vizet forrni, ha forr, tegyük bele a tésztát együtt a felszeletelt krumplival főni.
- Közben a karéj kenyeret elcsípkedjük. Nem vágjuk, hanem minél kisebb darabokra tépjük.
- Egy széles serpenyőben felteszünk egy kis olajat forrósodni, majd ha forró már, beleszórjuk a kenyérdarabkákat, és állandó kevergetés mellett ropogós pirosra sütjük, félretesszük.
- Amikor puha a tészta és a krumpli, tésztaszűrőn át leszűrjük, egy nagy porcelántálba tesszük, és belekeverjük a nagy doboz tejfölt. Ha szükséges, még utánsózzuk.
- A pirított kenyérrel a tetejét megszórva tálaljuk. (Legjobb, ha már direkt a tányérban szórjuk meg vele a krumplit, hogy ropogós maradjon.)
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6266
- Feltöltés dátuma: 2012. február 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sienne
16 recept
Egyszer ettem egy ismerősömnél ilyet, és nagyon megtetszett. Amilyen egyszerű, olyan finom. És egészen más, mint a megszokott krumplistészta. Nem is lehet kijelenteni, hogy ez a finomabb vagy az, mert teljesen más. Egy külön étel, külön ízvilággal. Olcsó és nagyon jó! Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki!