r
Nosalty Logó

Krumplis tészta ahogy Sienne készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sienne
Krumplis tészta ahogy Sienne készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    149.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3576.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1314 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 3647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk, majd vágódeszkán vékony szeletekre felvágjuk (kb 2-3 mm vastagra).
  2. Egy nagyobb, tésztafőzésre használt lábosban tegyünk fel sós vizet forrni, ha forr, tegyük bele a tésztát együtt a felszeletelt krumplival főni.
  3. Közben a karéj kenyeret elcsípkedjük. Nem vágjuk, hanem minél kisebb darabokra tépjük.
  4. Egy széles serpenyőben felteszünk egy kis olajat forrósodni, majd ha forró már, beleszórjuk a kenyérdarabkákat, és állandó kevergetés mellett ropogós pirosra sütjük, félretesszük.
  5. Amikor puha a tészta és a krumpli, tésztaszűrőn át leszűrjük, egy nagy porcelántálba tesszük, és belekeverjük a nagy doboz tejfölt. Ha szükséges, még utánsózzuk.
  6. A pirított kenyérrel a tetejét megszórva tálaljuk. (Legjobb, ha már direkt a tányérban szórjuk meg vele a krumplit, hogy ropogós maradjon.)
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6265
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer ettem egy ismerősömnél ilyet, és nagyon megtetszett. Amilyen egyszerű, olyan finom. És egészen más, mint a megszokott krumplistészta. Nem is lehet kijelenteni, hogy ez a finomabb vagy az, mert teljesen más. Egy külön étel, külön ízvilággal. Olcsó és nagyon jó! Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...