adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
474
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
947
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
133
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 196.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
474
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 845.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 468 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 393 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 409 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
947
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
-
400 g burgonya
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 ek olívaolaj
-
2 kávéskanál fűszerpaprika
-
1 dl víz
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A finomra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, rászórjuk a pirospaprikát és hozzáadjuk a megpucolt, majd kis kockákra vágott burgonyát.
- Sózzuk, és kevergetve pár percig pirítjuk a krumplit, majd felöntjük vízzel, és addig főzzük, míg megpuhul, illetve elfő róla a víz. Közben párszor megkeverjük.
- Míg a burgonya puhul, bő, forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát és leszűrjük.
- Végül hozzákeverjük a burgonyához a tésztát, azonnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 1246
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 102
- Össznézettség: 159534
- Feltöltés dátuma: 2008. május 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A krumplis tésztával való kapcsolatom kissé rapszodikus: gyermekkori nagy kedvenc, majd egy jó ideig nem szerettem, jelenleg ismét oda vagyok érte. Savanyú uborkával és házilag gyártott tésztával az igazi, savanyú ubi pont nem volt itthon, ezért cékla került mellé, lustaságból viszont nem volt hiány, ezért a bolti tészta.