Krumplis rétes Eszter mamától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 39% Zsír
Összesen
827
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 39% Zsír
Összesen
3305
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 75.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 103 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
827
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.6 g
Zsír
-
Összesen 301 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 1005 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1345.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 620 mg
-
Nátrium 310 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 325.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 414 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 737 mg
-
Retinol - A vitamin: 407 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 993 micro
Összesen
3305
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 34.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
375
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük, végül óvatosan hozzákeverjük a felvert tojáshabot is.
- Leterítünk egy abroszt, összesen 3 db réteslapot egymásra fektetünk úgy, hogy közéjük csepegtetjük lehetőleg mindenhova az olvasztott zsírt.
- A tölteléket tenyérnyi vastagon a réteslap hosszabbik felének az alsó részére helyezzük bőségesen.
- A réteslapok alatt elhelyezett abrosz segítségével felcsavarjuk a réteslapokat úgy, hogy a töltelékes végénél kezdjük a tekerést.
- A feltekert réteslapok tetejét is megcsepegtetjük zsírral. Alsó-felső sütéssel 20 perc alatt 180 fokon szép barnára sütjük. Porcukorral megszórhatjuk, ha kihűlt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 9318
- Feltöltés dátuma: 2019. február 07.
Ajánló
Ha kedvünk szottyan igazi rétestésztát készíteni, itt a recept hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
A klasszikustól kicsit eltérő, de nagyon finom rétesvariáció kedvenc nagyinktól, a 86 éves Eszter Mamától