Krumplis pogácsa Vicikó konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
25g kefir15 kcal
-
1g só0 kcal
A tetejére
-
9g tojás12 kcal
Összesen
364
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 727.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 491 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
364
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.1 g
Zsír
-
Összesen 98.5 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 595 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4365.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 801 mg
-
Nátrium 2949 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 267.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 383.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 879 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 379 mg
-
Retinol - A vitamin: 866 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 554 micro
Összesen
2176
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 496.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A szobahőmérsékletű kefírben elkeverjük az élesztőtés a cukrot.
- A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a krumplit, sót, egy tojást, a kefíres élesztőt, és jól összedolgozzuk.
- Letakarjuk, és kb. 1 órát kelesztjük (besegíthetünk, ha betesszük a sütőbe 30 °C -ra).
- Majd alaposan lisztezett deszkára borítjuk, kezünkkel szétnyomkodjuk téglalappá, és hajtogatjuk (négy réteg tészta kerüljön egymásra).
- 30 percet pihentetjük, újból lisztezett deszkáncsak éppenátgyúrjuk, és szétnyomkodjuk újból kb 1,5 cm vastagra.
- Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsire rakjuk, és kb. negyed órát pihentetjük.
- Ezalatt bekapcsoljuk a sütőt 210 °C- ra, megkenjük a második egész felvert tojással a pogácsákat, és betesszük sülni.
- Kb. 25- perc alatt aranyszínűre sütjük.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 336
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 51632
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vicikó
251 recept
Egy egyszerű, finom pogácsa. Szinte mindig, minden hozzávaló megtalálható a konyhákban. Én házi kefírrel készítettem, és mivel az kicsit folyékonyabb, mint a bolti változatok, ezért ezek a pogácsák kicsit puhább állagúak, nem oly magasak, nem állnak olyan katonásan, mint azt sokan elvárnák... :-)) Szomszéd néniék még langymelegen kóstolták, és azt mondták, hogy régen ettek ilyen finom házi krumplis pogácsákat :-)