r
Nosalty Logó

Krumplis-kefires-rozsos kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
István mester
Krumplis-kefires-rozsos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 670 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1813.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 670 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10881.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    712 mg
  • Foszfor
    2710 mg
  • Nátrium
    6585 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    810.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    125 mg

VÍZ

  • Összesen
    892.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    711 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2114 micro
Összesen 4015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt és a cukrot 2 dl meleg vízben feloldjuk. A krumplikat megfőzzük, és összetörjük.
  2. A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk az élesztős vizet, és szükség szerint még 2 dl-t. Géppel vagy kézzel dagasztjuk.
  3. Keleszteni, 1 órára lefedve félretesszük.
  4. Újra átgyúrjuk.
  5. Ismét hagyjuk kelni egy fél órát, és ha kellően megkelt, akkor sütőformákba tesszük.
  6. Kevés vizet melléhelyezve 1-1,5 órát sütjük.
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1608
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István mester 49 recept

Finom... Hobbi szakácsként eljött a pillanat, hogy a kenyeret is süssek. Több receptet is kipróbáltam, de mindig tömött és kemény héjú kenyér lett a végeredmény. Aztán több élesztővel és vízzel egészítettem ki a receptet, és spontán módon a víz egy részét kefirrel helyettesítettem, ami már bevált a lángos készítésnél is. A feleségem javaslatára egy főtt krumpli is került hozzá. Kenyérsütő formákat is vásároltunk, így a forma miatt könnyebb szeletelni. Bár a tészta így kissé ragadós volt, de a kenyér lágy lett, és mivel nem kentem meg a tetejét vízzel, így az nem lett kemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...