r
Nosalty Logó

Krumpliágyon sült paprikás-hagymás tarja

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Krumpliágyon sült paprikás-hagymás tarja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.8 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2772.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1546 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1299.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    2452 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2838 micro
Összesen 2385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarjaszeleteket enyhén átklopfoljuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük. Forró olajban mindkét oldalát pár percig sütjük, majd félretesszük pihenni.
  2. Az egyik fej vöröshagymát és két gerezd fokhagymát lereszelünk, ízlés szerint csemege paprikakrémmel (piros arany) összekeverjük, majd ezzel kenjük be a hús mindkét oldalát.
  3. A burgonyát megpucoljuk, karikákra szeleteljük, ugyanígy a zöldpaprikát és a másik fej vöröshagymát. A fokhagymát is vékonyra szeljük. Fél csokor petrezselymet is összeaprítunk. A tepsibe beleszórjuk ezeket a zöldségeket, ízlés szerint sózzuk, összeforgatjuk.
  4. A tepsibe belefektetjük a húsokat is (én ilyenkor a burgonyát eltolom a tepsi egyik felébe, nem teszem a husit még közvetlenül rá, hogy majd az aláöntött zsiradék és víz kellően érje a húsokat is). Tehát hús-burgonya kiterítve egymás mellett, amelyet meglocsolunk a hús elősütéséből visszamaradt olajjal, és öntünk alá 1 dl vizet is.
  5. Alufóliával letakarjuk, és 45 percig 190 fokon sütjük.
  6. Majd a fóliát leszedjük, a húsokat ráigazítjuk a krumpliágyra, és a tetejét pirulásig sütjük. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 73229
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 08.

Ajánló

Uborkasalátával tálaltam, de bármilyen savanyúság illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már bevásároltam egy étel elkészítésének hozzávalóit, majd a tarja elősütése közben jöttek-jöttek a gondolatok, hogy valami más jelleggel fogom mégis elkészíteni ezt a húst. Igazán ízletesre sikerült!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...