Krumpli strudli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
8g libazsír68 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
50g aludttej31 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A töltelékhez
Összesen
1568
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
30g libazsír270 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g aludttej122 kcal
-
0g só0 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
A töltelékhez
Összesen
6271
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
20.9g finomliszt76 kcal
-
1.3g libazsír11 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
8.4g aludttej5 kcal
-
0g só0 kcal
-
14.2g napraforgó olaj126 kcal
A töltelékhez
Összesen
262
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 104.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 824.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 262.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 284 micro
Összesen
1568
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.7 g
Zsír
-
Összesen 419.8 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 188 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 134 g
-
Koleszterin 835 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3297.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 240 mg
-
Kálcium 616 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 340 mg
-
Foszfor 1617 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 528.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1050.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 488 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 143 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 761 mg
-
Retinol - A vitamin: 485 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1135 micro
Összesen
6271
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kb. 15 percet pihentetjük.
- Közben elkészítjük a tölteléket: a megtisztított hasábra vágott krumplit sós vízben megfőzzük, krumplitörőn áttörjük, összekeverjük a tojással és a tejföllel. Ízlés szerint sózzuk.
- A pihentetés leteltével a tésztát 2 mm vastagságúra kinyújtjuk.
- A kinyújtott tészta egyik felére szabályosan (kb. 10cm-re egymástól) púpozott evőkanálnyi krumplimasszákat halmozunk (mint a derelye készítésénél).
- Tészta másik felét ráborítjuk a halmokra.
- A széleket lenyomkodjuk, majd derelyemetszővel 10x10 cm-es téglalapokat vágunk.
- Forró étolajban kisütjük a krumpli strudlikat.
- Receptkönyvben: 181
- Tegnapi nézettség: 26
- 7 napos nézettség: 160
- Össznézettség: 103219
- Feltöltés dátuma: 2009. február 24.
Ajánló
Általában a strudli lisztből, tojásból és tejfölből készül, a tésztát 2-5 mm vastagságúra kinyújtják, fahéjas burgonya masszával, túróval, lekvárral ízesítik és olajban mindkét oldalán megsütik. Szabolcsban házi szilvalekvárral, juhtúróval is készítik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Mártika és Feri
107 recept
Pünkösd vasárnap idején rendezik meg a hagyományos Strudli fesztivált Vállajon Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A határokon túli, magyarok lakta településekről, így Kálmándról, Kaplonyból, Mezőfényről, Szatmárnémetiből, Nagykárolyról és Székelyhidáról nemcsak strudlisütők érkeznek Vállajra, hanem művészeti csoportok is, hiszen éjszakába nyúló kulturális program is várja az érdeklődőket.