r
Nosalty Logó

Krumpli strudli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Krumpli strudli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 1568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    419.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    188 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3297.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1617 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1050.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    143 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1135 micro
Összesen 6271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kb. 15 percet pihentetjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket: a megtisztított hasábra vágott krumplit sós vízben megfőzzük, krumplitörőn áttörjük, összekeverjük a tojással és a tejföllel. Ízlés szerint sózzuk.
  3. A pihentetés leteltével a tésztát 2 mm vastagságúra kinyújtjuk.
  4. A kinyújtott tészta egyik felére szabályosan (kb. 10cm-re egymástól) púpozott evőkanálnyi krumplimasszákat halmozunk (mint a derelye készítésénél).
  5. Tészta másik felét ráborítjuk a halmokra.
  6. A széleket lenyomkodjuk, majd derelyemetszővel 10x10 cm-es téglalapokat vágunk.
  7. Forró étolajban kisütjük a krumpli strudlikat.
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 160
  • Össznézettség: 103219
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 24.

Ajánló

Általában a strudli lisztből, tojásból és tejfölből készül, a tésztát 2-5 mm vastagságúra kinyújtják, fahéjas burgonya masszával, túróval, lekvárral ízesítik és olajban mindkét oldalán megsütik. Szabolcsban házi szilvalekvárral, juhtúróval is készítik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumpli strudli
Mártika és Feri 107 recept

Pünkösd vasárnap idején rendezik meg a hagyományos Strudli fesztivált Vállajon Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A határokon túli, magyarok lakta településekről, így Kálmándról, Kaplonyból, Mezőfényről, Szatmárnémetiből, Nagykárolyról és Székelyhidáról nemcsak strudlisütők érkeznek Vállajra, hanem művészeti csoportok is, hiszen éjszakába nyúló kulturális program is várja az érdeklődőket.  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...