Krémes vörös-fekete csokoládébuborék erdeigyümölcsös zselével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
Krém
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
67g fehér csokoládé359 kcal
-
14 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
89 kcal
-
667g tej373 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Piskóta
-
18g finomliszt67 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
28g margarin203 kcal
-
28g író11 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
2 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1818
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
Krém
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
100g erdei gyümölcs mix41 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
267 kcal
-
2000g tej1120 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Piskóta
-
55g finomliszt200 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
85g margarin609 kcal
-
85g író34 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
5 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
5455
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
Krém
-
9.8g étcsokoládé54 kcal
-
6.5g fehér csokoládé35 kcal
-
3.3g erdei gyümölcs mix1 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
65.3g tej37 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Piskóta
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
2.8g margarin20 kcal
-
2.8g író1 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
179
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.4 g
Zsír
-
Összesen 91 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2325.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 996 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 718 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.3 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 253 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
1818
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.3 g
Zsír
-
Összesen 273 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6975.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 2988 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 504 mg
-
Foszfor 1229 mg
-
Nátrium 2155 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 601 g
-
Cukor 446 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 145.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 809 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 759 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 597 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 347 micro
Összesen
5455
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 4.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
Krém
-
200 g fehér csokoládé
-
200 ek tej
Piskóta
-
55 g finomliszt
-
100 g cukor
-
85 g margarin
-
1 db tojás
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
0.3 teáskanál szódabikarbóna
-
0.3 teáskanál só
-
0.5 teáskanál sütőpor
Elkészítés
Krém
- Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és pár csepp fekete ételfestéket, majd lassú mozdulatokkal simára keverjük. Kiskanál segítségével kikenjük vele a formákat, majd dermedésig fagyasztóba tesszük. A krémhez a tortakrém alapport elkeverjük a tejjel és pár csepp vörös ételfestékkel, majd a megdermedt csokoládéformák háromnegyedéig adagoljuk.
- Az erdeigyümölcs-zseléhez a gyümölcsöket egy kis edényben, egy csésze vízzel szinte szétfőzzük. A zselatinport a vízzel elkeverjük, hagyjuk ruganyosra kötni, majd a forró gyümölcsmixhez keverjük és dermedésig állni hagyjuk.
- A krémek közepére egy-egy teáskanál zselét helyezünk, majd a vörösbársony piskótából akkora köröket szaggatunk ki, amik kisebbek a formák aljánál. Belenyomjuk a krémbe úgy, hogy a krém a szélein feljöjjön, de a forma széleinél ne legyen magasabban se a krém, sem a piskóta.
- A fehér csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzácseppentünk pár csepp vörös ételfestéket, elkeverjük és a formák alján szépen egyenletesen eloszlatjuk. 30 percre fagyasztóba tesszük.
- Megdermedésük után óvatosan kinyomjuk őket a formából, ételcsillámmal díszítjük.
Piskóta
- A margarint és a cukrot egy tálba töltjük és elektromos habverővel 3 percig verjük. Ezután gyors fokozaton hozzáadjuk a tojást, 1 percig verjük, majd lassú fokozat mellett hozzáöntjük a vaníliaaromát, az írót és az ételfestéket. Egy másik edényben elkeverjük a többbi száraz hozzávalót, majd fokozatosan hozzáadjuk a nedves hozzávalókból álló keveréket. Lassú fokozaton simára keverjük.
- Vékony rétegben sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 160 C-on tűpróbáig sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 454
- Feltöltés dátuma: 2023. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Picipiros
76 recept
6 db gömb készül az adagból.