r
Nosalty Logó

Krémes vörös-fekete csokoládébuborék erdeigyümölcsös zselével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Picipiros
Krémes vörös-fekete csokoládébuborék erdeigyümölcsös zselével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Krém

Piskóta

1818
Kalória
34.4g
Fehérje
200.3g
Szénhidrátok
91g
Zsír
48.5g
Víz
83.1g
Koleszterin
8.1g
Rost
148.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krém

Piskóta

Összesen 1818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krém

Piskóta

Összesen 5455 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krém

Piskóta

Összesen 179 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2325.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    996 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 1818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.3 g

Zsír

  • Összesen
    273 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6975.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    2988 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    2155 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    145.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    759 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 5455 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    4.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

Krém

  1. Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és pár csepp fekete ételfestéket, majd lassú mozdulatokkal simára keverjük. Kiskanál segítségével kikenjük vele a formákat, majd dermedésig fagyasztóba tesszük. A krémhez a tortakrém alapport elkeverjük a tejjel és pár csepp vörös ételfestékkel, majd a megdermedt csokoládéformák háromnegyedéig adagoljuk.
  2. Az erdeigyümölcs-zseléhez a gyümölcsöket egy kis edényben, egy csésze vízzel szinte szétfőzzük. A zselatinport a vízzel elkeverjük, hagyjuk ruganyosra kötni, majd a forró gyümölcsmixhez keverjük és dermedésig állni hagyjuk.
  3. A krémek közepére egy-egy teáskanál zselét helyezünk, majd a vörösbársony piskótából akkora köröket szaggatunk ki, amik kisebbek a formák aljánál. Belenyomjuk a krémbe úgy, hogy a krém a szélein feljöjjön, de a forma széleinél ne legyen magasabban se a krém, sem a piskóta.
  4. A fehér csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzácseppentünk pár csepp vörös ételfestéket, elkeverjük és a formák alján szépen egyenletesen eloszlatjuk. 30 percre fagyasztóba tesszük.
  5. Megdermedésük után óvatosan kinyomjuk őket a formából, ételcsillámmal díszítjük.

Piskóta

  1. A margarint és a cukrot egy tálba töltjük és elektromos habverővel 3 percig verjük. Ezután gyors fokozaton hozzáadjuk a tojást, 1 percig verjük, majd lassú fokozat mellett hozzáöntjük a vaníliaaromát, az írót és az ételfestéket. Egy másik edényben elkeverjük a többbi száraz hozzávalót, majd fokozatosan hozzáadjuk a nedves hozzávalókból álló keveréket. Lassú fokozaton simára keverjük.
  2. Vékony rétegben sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 160 C-on tűpróbáig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

6 db gömb készül az adagból.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Citrusos sárgabarackdzsem

A sárgabarack az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amiből lekvár vagy dzsem készülhet. Ha unod már, hogy mindig ugyanaz az íz fogad az üvegekben, akkor bolondítsd meg egy kis citrussal! Mi ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!