r
Nosalty Logó

Krémes süti Zsanna-manna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanna-manna
Krémes süti Zsanna-manna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A krémhez

A tésztához és a habhoz

Tetejére

Összesen 260 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A krémhez

A tésztához és a habhoz

Tetejére

Összesen 2605 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A krémhez

A tésztához és a habhoz

Tetejére

Összesen 201 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 260 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    193.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3865.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    882 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    920 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1805 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    738 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 2605 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 201 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához és a habhoz

Tetejére

Elkészítés

A krémhez

  1. A tejből és a vaníliás pudingporból pudingot főzünk, az édesítőszerek és a gondolatnyi só hozzáadásával. Hagyjuk hűlni.
  2. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a xilitet, és kemény habbá verjük.
  3. A sárgájához kerül a folyékony édesítőszer, ezt is felverjük fehéredésig, majd hozzáadjuk a kakaóport és a szódabikarbónát.
  4. Ehhez darabonként hozzáadagoljuk a felvert tojásfehérjét, óvatosan kavargatva, nehogy összetörjön a hab.
  5. Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, lehúzzuk a tésztáról a sütőpapírt, és visszatesszük a tepsibe.
  6. Megkenjük meggylekvárral (én saját meggylekvárthasználtam,xilittel és édesítőszerrel készítettem korábban!).
  7. A kihűlt pudingot összekeverjük a margarinnal/vajjal és a tejföllel, ezt is a tésztára simítjuk.

A tésztához és a habhoz

  1. Végül a tejszínből és a xilitből kemény habot verünk, ez kerül a vaníliás krémre.

Tetejére

  1. A tetejére pár kocka cukormentes étcsokit reszelünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 571
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 73867
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsanna-manna 19 recept

Mostanában igyekszem tudatosabban táplálkozni, próbálom elhagyni a cukrot és a finomított búzalisztet. Ezt a sütit cukorbetegek és diétázók is bűntudat nélkül fogyaszthatják: a tésztájában nincs liszt, xilitet és édesítőszert használtam édesítéshez. Egyébként már látványra sem utolsó, ízre pedig...! A tésztája a kakaótól kellemesen kesernyés, a meggylekvár pikánsan savanykássá teszi, a krém pedig finom, édes, habos rajta. A tejszínhab pedig felteszi a pontot az "i"-re!:)

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához és a habhoz

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...