r
Nosalty Logó

Krémes mézes piskóta gyümölccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Krémes mézes piskóta gyümölccsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsöntethez és a díszítéshez

Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsöntethez és a díszítéshez

Összesen 2677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsöntethez és a díszítéshez

Összesen 229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    157.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1081 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2992.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1238 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 2677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsöntethez és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése: a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor, darált dió) kimérjük egy tálba, és összekeverjük.
  2. Szétválasztjuk az 5 tojást, és a fehérjéből kemény habot verünk.
  3. A tojások sárgáját nagyon alaposan kikeverjük az 1 ek mézzel és a 4 ek porcukorral.
  4. A cukros-mézes tojássárgájához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a tojásfehérjehabbal lazítjuk, vigyázva, hogy ne törjön össze.
  5. Piskótához hasonlóan sütjük, sütőpapíros formában.
  6. A krém elkészítése: a tojást a liszttel és a mézzel simára keverjük.
  7. Hozzáadjuk a tejet, és sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük.
  8. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a főzött krémet.
  9. A torta összeállítása: a piskótát két lapba vágjuk, majd a krém 3/4 részét rásimítjuk. 1.) Ha szeretjük, tehetünk gyümölcsöt a krémre, majd befedjük a piskótalappal. A tészta tetejére simítjuk a maradék krémet, és díszítjük gyümölccsel, tortadarával. 2.) A piskótát csak a krémmel töltjük, a gyümölcsökből pedig külön öntetet készítünk. Ilyenkor ízlés szerint pár ek cukorral, kevés vízzel felforraljuk a gyümölcsöket, besűrítjük 1 tk keményítővel vagy pudingporral, ha kihűlt, ízesíthetjük 1-2 ek pálinkával!
  10. Jól behűtve kínáljuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9989
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 15.

Ajánló

Mindenképp próbáljuk ki egyszer a pálinkával megbolondított öntettel! ;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukámtól gyereknapra kaptam egy Péter Jánosné szakácskönyvet, abban találtam ezt a receptet, és gluténmentesítettem. :) A tésztáról senki nem mondaná meg, hogy nem búzalisztes. A krémhez több lisztet adtam, mint az eredeti receptben szerepelt (igaz, ott 2 ek réteslisztből készül a krém), de így sem lett kemény tortakrém. Finom, nekünk nem volt zavaró - de ha valaki a "tartósabb" krémet szereti, tehet bele több lisztet vagy keményítőt. A gyümölcs az eredti receptben a krémben van, nálunk a fiaim nem szeretik a gyümölcsös sütit, így ezt a megoldást választottam: magunknak külön gyümölcsöntetet készítettem a tésztához. Eperrel is finom, bár a múlt héten cseresznyével készült ez az öntet-féle, abban sokkal pikánsabb, aromásabb a pálinka. :-D Finom, könnyű kis sütemény, puha piskóta-jellegű tésztával. A sütési idő és hőfok sütő és sütőforma függő! Magasabb tortaformában lehet több, laposabb tepsiben kevesebb is. Tűpróbával ellenőrizzük a tésztát!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsöntethez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...