Krémes mézes piskóta gyümölccsel
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
5g méz15 kcal
-
6g porcukor22 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
5 kcal
-
12g dió78 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
11g tojás14 kcal
-
9g rizsliszt33 kcal
-
10g méz30 kcal
-
40g tej22 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
3g porcukor11 kcal
A gyümölcsöntethez és a díszítéshez
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
25g méz76 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
23 kcal
-
60g dió392 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
55g tojás69 kcal
-
45g rizsliszt165 kcal
-
50g méz152 kcal
-
200g tej112 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
14g porcukor54 kcal
A gyümölcsöntethez és a díszítéshez
-
200g eper60 kcal
-
29 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g pálinka23 kcal
-
10g csokoládédara55 kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
23.5g tojás30 kcal
-
2.1g méz6 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
5.1g finomliszt19 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
5.1g dió33 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
4.7g tojás6 kcal
-
3.8g rizsliszt14 kcal
-
4.3g méz13 kcal
-
17.1g tej10 kcal
-
8.5g margarin61 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
A gyümölcsöntethez és a díszítéshez
-
17.1g eper5 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
0.9g pálinka2 kcal
-
0.9g csokoládédara5 kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 598.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 88.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 247 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 307 micro
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.6 g
Zsír
-
Összesen 157.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 1081 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2992.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 667 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 1238 mg
-
Nátrium 685 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 258.3 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 444.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1286 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 912 mg
-
Retinol - A vitamin: 1233 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 633 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1533 micro
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
1 ek méz
-
4 ek porcukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kk sütőpor
A krémhez
A gyümölcsöntethez és a díszítéshez
-
10 ml pálinka
-
1 ek csokoládédara
Elkészítés
A tésztához
- A tészta elkészítése: a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor, darált dió) kimérjük egy tálba, és összekeverjük.
- Szétválasztjuk az 5 tojást, és a fehérjéből kemény habot verünk.
- A tojások sárgáját nagyon alaposan kikeverjük az 1 ek mézzel és a 4 ek porcukorral.
- A cukros-mézes tojássárgájához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a tojásfehérjehabbal lazítjuk, vigyázva, hogy ne törjön össze.
- Piskótához hasonlóan sütjük, sütőpapíros formában.
- A krém elkészítése: a tojást a liszttel és a mézzel simára keverjük.
- Hozzáadjuk a tejet, és sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük.
- A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a főzött krémet.
- A torta összeállítása: a piskótát két lapba vágjuk, majd a krém 3/4 részét rásimítjuk. 1.) Ha szeretjük, tehetünk gyümölcsöt a krémre, majd befedjük a piskótalappal. A tészta tetejére simítjuk a maradék krémet, és díszítjük gyümölccsel, tortadarával. 2.) A piskótát csak a krémmel töltjük, a gyümölcsökből pedig külön öntetet készítünk. Ilyenkor ízlés szerint pár ek cukorral, kevés vízzel felforraljuk a gyümölcsöket, besűrítjük 1 tk keményítővel vagy pudingporral, ha kihűlt, ízesíthetjük 1-2 ek pálinkával!
- Jól behűtve kínáljuk!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9986
- Feltöltés dátuma: 2012. június 15.
Ajánló
Mindenképp próbáljuk ki egyszer a pálinkával megbolondított öntettel! ;)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Apukámtól gyereknapra kaptam egy Péter Jánosné szakácskönyvet, abban találtam ezt a receptet, és gluténmentesítettem. :) A tésztáról senki nem mondaná meg, hogy nem búzalisztes. A krémhez több lisztet adtam, mint az eredeti receptben szerepelt (igaz, ott 2 ek réteslisztből készül a krém), de így sem lett kemény tortakrém. Finom, nekünk nem volt zavaró - de ha valaki a "tartósabb" krémet szereti, tehet bele több lisztet vagy keményítőt. A gyümölcs az eredti receptben a krémben van, nálunk a fiaim nem szeretik a gyümölcsös sütit, így ezt a megoldást választottam: magunknak külön gyümölcsöntetet készítettem a tésztához. Eperrel is finom, bár a múlt héten cseresznyével készült ez az öntet-féle, abban sokkal pikánsabb, aromásabb a pálinka. :-D Finom, könnyű kis sütemény, puha piskóta-jellegű tésztával. A sütési idő és hőfok sütő és sütőforma függő! Magasabb tortaformában lehet több, laposabb tepsiben kevesebb is. Tűpróbával ellenőrizzük a tésztát!