r
Nosalty Logó

Krémes hagymaleves sajtos pirítóssal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Monique
Krémes hagymaleves sajtos pirítóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A pirítóshoz

Összesen 551 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A pirítóshoz

Összesen 2202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A pirítóshoz

Összesen 86 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 551 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    118.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8188.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    2074 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1698 mg
  • Nátrium
    3926 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1995.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    943 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 2202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A pirítóshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy edényben a darabolt hagymát egy csipet sóval, vajon üvegesre pirítjuk.
  2. Amíg a hagyma párolódik, a toast kenyereket megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. Ezeket félretesszük.
  3. A leves levesszük a tűzről, hozzáadunk 2 dl vizet, és botmixerrel pépesítjük.
  4. Hozzáadjuk a fűszereket, a leveskockát vagy ételízesítőt, a tejet, a tejszínt és annyi vizet, hogy kissé sűrű levest kapjunk. Felforraljuk, de vigyázzunk, mert könnyen kifuthat.
  5. Addig a kenyérszeleteket megszórjuk a sajttal, és 5 perc alatt a sütőben ráolvasztjuk a sajtot.
  6. A forró leves tetejét megszórjuk friss, darabolt vagy karikázott póréhagymával, és meleg sajtos toasttal kínáljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11710
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 19.

Ajánló

Egy erős rágó legyen kéznél a kellemetlen szájszag leküzdésére. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Ha több időm van, akkor lisztbe forgatott sült vöröshagyma karikát halmozok a leves tetejére a póréhagyma helyett. Úgy még finomabb... Füstölt sajttal is meg lehet bolondítani egy kicsit. 

Hozzávalók

A leveshez

A pirítóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...