Krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Feri
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
463
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
4168
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.8 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 149.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
463
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.2 g
Zsír
-
Összesen 113.8 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1620 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3358.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 795 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 886 mg
-
Nátrium 1454 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 691.6 g
-
Cukor 432 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1345.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 697 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 1281 mg
-
Retinol - A vitamin: 697 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2191 micro
Összesen
4168
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A mirelit leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, két egyenlő részre vágjuk, és világosra sütjük a csomagoláson lévő útmutató szerint.
- Felteszünk a tűzre egy lábost pár ujjnyi vízzel. Amíg felforr, két keverőtálba szétválasztjuk a tojásokat.
- Vízgőz felett habot verünk a tojásfehérjékből, majd hozzákeverjük a porcukrot is, mikor már majdnem kemény a hab. Hűtőbe tesszük.
- A sárgáját elkeverjük 8 dkg kristálycukorral és a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet készítünk belőle. Ha kész, félretesszük.
- 1 liter vízből, 4 csomag pudingporból és a maradék 8 dkg kristálycukorból pudingot készítünk. Mikor már majdnem kész elkezdjük beleforgatnia fehérjét. Ha beleforgattuk az összeset akkor 1 percig főzzük még majd levesszük a tűzről és belekeverjük a sárgája krémet is.
- A mirelit tészta egyik lapjára ráöntjük a krémet, majd lefedjük a másik lappal.
- Hagyjuk langyosra hűlni, majd felvágjuk, és hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: tetszőleges
- Receptkönyvben: 362
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 197
- Össznézettség: 60498
- Feltöltés dátuma: 2011. február 14.
Ajánló
A víz ne nagy lángon lobogjon, mert oda fog ragadni az edény falához a tojás, és darabos lesz a krém. Fontos, hogy nagyon masszív, kemény habot készítsünk a fehérjéből, mert ha nem, akkor tömör és rossz állagú lesz a krémesünk. Ha nem éri kellő hőbehatás a fehérjehabot, akkor nyers marad, és mint minden hab elolvad, és eláztatja a krémest. Ezért is célszerű a még forró tojásos pudingos krémbe belekeverni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Feri
6 recept
Láttam itt egy nagyon jó receptet, melyet még jobbá tettem:)...