r
Nosalty Logó

Krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Feri
Krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 463 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3358.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    1454 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.6 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1345.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    1281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2191 micro
Összesen 4168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mirelit leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, két egyenlő részre vágjuk, és világosra sütjük a csomagoláson lévő útmutató szerint.
  2. Felteszünk a tűzre egy lábost pár ujjnyi vízzel. Amíg felforr, két keverőtálba szétválasztjuk a tojásokat.
  3. Vízgőz felett habot verünk a tojásfehérjékből, majd hozzákeverjük a porcukrot is, mikor már majdnem kemény a hab. Hűtőbe tesszük.
  4. A sárgáját elkeverjük 8 dkg kristálycukorral és a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet készítünk belőle. Ha kész, félretesszük.
  5. 1 liter vízből, 4 csomag pudingporból és a maradék 8 dkg kristálycukorból pudingot készítünk. Mikor már majdnem kész elkezdjük beleforgatnia fehérjét. Ha beleforgattuk az összeset akkor 1 percig főzzük még majd levesszük a tűzről és belekeverjük a sárgája krémet is.
  6. A mirelit tészta egyik lapjára ráöntjük a krémet, majd lefedjük a másik lappal.
  7. Hagyjuk langyosra hűlni, majd felvágjuk, és hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: tetszőleges
  • Receptkönyvben: 362
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 197
  • Össznézettség: 60498
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 14.

Ajánló

A víz ne nagy lángon lobogjon, mert oda fog ragadni az edény falához a tojás, és darabos lesz a  krém. Fontos, hogy nagyon masszív, kemény habot készítsünk a fehérjéből, mert ha nem, akkor tömör és rossz állagú lesz a krémesünk. Ha nem éri kellő hőbehatás a fehérjehabot, akkor nyers marad, és mint minden hab elolvad, és eláztatja a krémest. Ezért is célszerű a még forró tojásos pudingos krémbe belekeverni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Láttam itt egy nagyon jó receptet, melyet még jobbá tettem:)...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...