Kráfli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
A kráflihoz
-
100g sertésháj812 kcal
-
158g finomliszt576 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
29g tejföl58 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
17g szódavíz0 kcal
A tálaláshoz
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
1498
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 97.4 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 855.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 403 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 98.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 135 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
1498
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.2 g
Zsír
-
Összesen 584.5 g
-
Telített zsírsav 216 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 264 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 805 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5135.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 406 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 1606 mg
-
Nátrium 2420 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 749.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 591.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 402 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 811 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 516 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 665 micro
Összesen
8984
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
427
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
A kráflihoz
- A hájba 150 g lisztet alaposan beledolgozunk, hűtőbe tesszük.
- A maradék, 800 g lisztet a többi hozzávalóval (tojás, só, cukor, tejföl, fehérbor, víz) jól összedolgozzuk, majd nagyjából kinyújtjuk (nem kell vékonyra, szabályosra sem). A hűtőből kivesszük a hájat és széles, életlen pengéjű késsel, vagy a kezünkkel egyenletesen rákenegetjük a hájat a kinyújtott tésztára. A tésztát félbe, majd a két szélső részét középrehajtjuk. Lisztezett felületre félretesszük, kb. 20 percet pihentetjük.
- Húsz perc elteltével kinyújtjuk a tésztát, majd ismét összehajtogatjuk és megint pihentetjük 20 percig. Ezt a nyújtást-hajtogatást-pihentetést még legalább kétszer, jobb esetben háromszor megismételjük. A legvégén már kinyújtva hagyjuk a tésztát.
- 600 g hájból rengeteg hájas tésztánk lesz. Nagy részét, több kis ökölnyi gombóccá gyúrva, le is fagyaszthatjuk. (Legközelebb ennyivel könnyebb dolgunk lesz).
- A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra. Amennyi tésztából szeretnénk, kráflit készítünk: a téglalap alakúra kinyújtott tésztát 5 cm széles csíkokra vágjuk, a csíkokból rombuszokat, majd a rombuszokat kereszt irányban félbevágva kapjuk a háromszögeket.
- Tepsire rendezzük a kráflikat (tehetjük közel egymáshoz, mert oldalirányban nem, csak felfelé nőnek meg sütés közben) és forró sütőbe téve aranyszínűre sütjük. Mikor kisültek, porcukorba forgatjuk őket.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 515
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 186284
- Feltöltés dátuma: 2008. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Petra
537 recept
Hájas tésztából készült, porcukorba forgatott édes sütik a kráflik. Természetesen ezt is a nagymamám konyhájában tanultam.