Kovászos uborka Smaragd konyhajából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
133
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
796
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2075.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 266 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 1536 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 772 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 365 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
133
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 40.6 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12453.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 1596 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 618 mg
-
Foszfor 938 mg
-
Nátrium 9216 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 4631.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2192 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 519 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 356 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1003 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 237 micro
-
β-karotin 971 micro
-
β-crypt 561 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 518 micro
Összesen
796
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 93.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
17
kcal
Elkészítés
- Az uborkákat beáztatjuk, és új kis kefével lesikáljuk-megmossuk. Szűrőn keresztül leöblítjük, és desszertvillával megszurkáljuk. A végeit levagdossuk.
- A megmosott kaporcsokrokat és a meghámozott tormát 3 részre osztjuk. Egy tiszta 4,25 l befőttesüveg aljára teszünk a kaporból és a negyed tormából. Rárakosgatjuk az uborkákat, majd az üveg felénél újból teszünk tormát és kaprot, folytatjuk a tetejéig az uborkák rakását, ugyancsak kapor és torma, erre rátesszük a kenyér csücskét.
- Egy kancsóba a vízhez sót adunk, elkeverjük, és az uborkákra öntjük addig, míg ellepi. Egy fordított desszertes tányért teszünk a tetejére, és napos ablakpárkányra tesszük, 3-4 napig érleljük. Amikor kész, a kaprot, kenyeret, tormát kiszedjük, az uborkákat szűrőn leöblítjük, a levét egy tálba átszűrjük.
- Nagyobb műanyag dobozba tesszük az uborkákat, levét ráöntjük, fedelét rátesszük, és hűtőben tároljuk. Hidegen fogyasztjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5441
- Feltöltés dátuma: 2016. július 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Nagyon egészséges a kovászos uborka, kiváló savanyúság a sültekhez, és még szépít is. A család nagyon szereti.