r
Nosalty Logó

Kovászos uborka Odzsi konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Odzsi
Kovászos uborka Odzsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 668 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 11 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1355.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 56 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16267.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    1311 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    13416 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    5660.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1512 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    376 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    754 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    270 micro
  • β-karotin
    1103 micro
  • β-crypt
    637 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 668 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 11 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 5 literes üveget alaposan kimosunk. Az uborkákkal is így járunk el. Én megkefélem őket, majd a két végét levágjuk. Minimum háromszori mosás... A kapor is erre a sorsra jusson.
  2. Közben forrni teszünk kb. 3,5 liter vizet.
  3. Az üveg aljára tesszük az egyik csokor kaprot, erre szép sorban ráállítjuk az ubikat. Aki szereti, tehet bele 2 gerezd fokhagymát is. A tetejére kerül a másik csokor kapor.
  4. Ha felforrt a víz, 5 percig hűljön, majd literenként 1 evőkanál durva sót (NE jódozottat!) feloldunk benne, és az ubira öntjük óvatosan.
  5. Akkora kenyeret vágjunk, ami belefér az üveg szájába, és kissé pirózzuk meg láng fölött. Helyezzük az ubira, és ha van fa leszorító vagy vastagabb kaporszár, szorítsuk le a kenyeret, és töltsük tele az üveget sós vízzel.
  6. Egy kis tányérral fedjük le, alá is rakjunk egy tányért, mert kifuthat. Tegyük meleg helyre. Hőmérséklettől függően 3-4 nap alatt megérik. Kóstolni lehet, ha már elvesztette eredeti színét. Ha megérett, dobjuk ki belőle a segédanyagokat, szűrjük le, és zárható üvegben vagy edényben költöztessük a hűtőszekrény alsó polcára. 2 hétig vagy tovább is eláll.
  • Elkészítettem: 28 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11855
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű elkészíteni, de annál finomabb savanyúság. Én apróbb uborkából rakom el, mert szerintem gusztább, lényeg az, hogy friss legyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...