Kovászos uborka Odzsi konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Odzsi
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
56
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
668
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1355.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 1118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 471.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
56
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16267.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 1311 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 569 mg
-
Foszfor 898 mg
-
Nátrium 13416 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.8 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 5660.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1512 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 376 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 404 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 754 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 270 micro
-
β-karotin 1103 micro
-
β-crypt 637 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 586 micro
Összesen
668
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 95.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
11
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy 5 literes üveget alaposan kimosunk. Az uborkákkal is így járunk el. Én megkefélem őket, majd a két végét levágjuk. Minimum háromszori mosás... A kapor is erre a sorsra jusson.
- Közben forrni teszünk kb. 3,5 liter vizet.
- Az üveg aljára tesszük az egyik csokor kaprot, erre szép sorban ráállítjuk az ubikat. Aki szereti, tehet bele 2 gerezd fokhagymát is. A tetejére kerül a másik csokor kapor.
- Ha felforrt a víz, 5 percig hűljön, majd literenként 1 evőkanál durva sót (NE jódozottat!) feloldunk benne, és az ubira öntjük óvatosan.
- Akkora kenyeret vágjunk, ami belefér az üveg szájába, és kissé pirózzuk meg láng fölött. Helyezzük az ubira, és ha van fa leszorító vagy vastagabb kaporszár, szorítsuk le a kenyeret, és töltsük tele az üveget sós vízzel.
- Egy kis tányérral fedjük le, alá is rakjunk egy tányért, mert kifuthat. Tegyük meleg helyre. Hőmérséklettől függően 3-4 nap alatt megérik. Kóstolni lehet, ha már elvesztette eredeti színét. Ha megérett, dobjuk ki belőle a segédanyagokat, szűrjük le, és zárható üvegben vagy edényben költöztessük a hűtőszekrény alsó polcára. 2 hétig vagy tovább is eláll.
- Elkészítettem: 28 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11855
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Odzsi
21 recept
Egyszerű elkészíteni, de annál finomabb savanyúság. Én apróbb uborkából rakom el, mert szerintem gusztább, lényeg az, hogy friss legyen.