adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
118
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
234
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4966.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 4349 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1050.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 437 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 990 micro
-
β-crypt 128 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
118
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9933.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 601 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 8697 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 2101.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 875 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 171 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 168 micro
-
β-karotin 1979 micro
-
β-crypt 256 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 391 micro
Összesen
234
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 392 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 94.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
10
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vizet elkeverjük a sóval és az ecettel, felforraljuk és langyosra hűtjük.
- Az uborkát alaposan megmossuk, a végeit levágjuk, megízleljük, hogy nincs-e közte keserű, ha van, azt kidobjuk, mert képes tönkretenni az egész üveggel.
- Éles késsel három-három egymással szemközti, hosszanti metszéssel bevagdossuk az uborkát úgy, hogy azért egyben maradjon.
- Egy közepes méretű ( 1,7 literes ) uborkás üvegbe szorosan belerakosgatjuk az uborkát és közédugdossuk a kaprot, valamint a szőlőlevelet.
- Ráöntjük a sós, ecetes levet , lefedjük és kitesszük a napra. Kb 3 nap alatt megerjed és szép sárgászöld lesz az uborka.
- Megkóstoljuk és ha már jónak találjuk, kiszedjük egy másik üvegbe, rászűrjük a levét. A hűtőben tároljuk, amíg el nem fogy.
- Elkészítettem: 32 alkalommal
- Receptkönyvben: 205
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 90228
- Feltöltés dátuma: 2009. július 07.
Ajánló
Csak nagyon friss, apró méretű ( 10-12 cm-es ) és nem túl duci uborkából készítsük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Muci
175 recept
A szomszédasszonyomtól tanultam a kovászos uborka készítésének ezt a változatát. A kenyérrel erjesztett uborka nálam sokszor elpuhult, nem volt elég ropogós. Ez az ecetes változat garantálja, hogy ropogós marad az uborka és az íze teljesen olyan, mint amit kenyérrel erjesztettünk.