r
Nosalty Logó

Kovászos kalács szilvalekvárral töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ZilkaZil
Kovászos kalács szilvalekvárral töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
vadkovászos
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A töltelékhez

Összesen 878 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A töltelékhez

Összesen 3509 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A töltelékhez

Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 878 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    113.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3033.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1223 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 3509 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A kalácshoz

A töltelékhez

Elkészítés

A kalácshoz

  1. A kovászt összegyúrjuk a langyos tejjel, íróval és egy kevés liszttel. Lefedve állni hagyjuk egy félórát.
  2. Ezután hozzádolgozzuk a lágy vajat, lisztet, sót, mézet, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Rugalmas, fényes tésztává gyúrjuk, ami szépen elválik a tál falától.
  3. Lefedve min. 12órát kelesztjük kiolajozott tálban.
  4. Kiborítjuk, kissé átgyúrjuk liszttel, majd párszor áthajtogatjuk, és még 2órát pihenni hagyjuk.
  5. A már duplájára nőtt tésztát óvatosan, éppen csak átpofozgatjuk, majd 2 cm vastagságúra nyújtjuk. Nagyobb köröket szaggatunk belőle, közepükre sűrű szilvalekvárt teszünk, és gombóccá formáljuk.
  6. Kivajazott, liszttel megszórt, nagyobb méretű muffin formába tesszük a tésztát. Pihenni hagyjuk így 15 percet.
  7. Előmelegített sütőben 10 percig sütjük nagy lángon (220 C°), majd a lángot közepesre véve további 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2719
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kovászos kalács szilvalekvárral töltve
ZilkaZil 127 recept

Izgultam az új kovászomért, ami végül szuperhősként viselkedett, és egy nagyon finom, illatos, őszi sütit kerekített.

Hozzávalók

A kalácshoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...