r
Nosalty Logó

Kosaras franciasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Kosaras franciasaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A kosárkákhoz

A franciasalátához

Összesen 415 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A kosárkákhoz

A franciasalátához

Összesen 1661 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A kosárkákhoz

A franciasalátához

Összesen 194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 415 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1661 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A kosárkákhoz

A franciasalátához

Elkészítés

A kosárkákhoz

  1. A szobahőmérsékleten felengedett tésztát 1 mm vékonyra kinyújtjuk, a nagyobb (kb. 10 cm-es) pohárral köröket szúrunk ki.Minden második kört kiszúrjuk a kisebb (kb. 8 cm-es )pohárral.
  2. A felvert tojással megkenjüka teli lapot, ráhelyezzük a kiszúrt kör szélét (a közepét félretesszük), megkenjük tojással, majd rátesszük a 2. kiszúrt kör szélét, megkenjük tojással (alap + 2 karika).
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  4. Mindegyik lappal megcsináljuk. A kiszúrt közepekből annyit tegyünk a tepsibe, ahány kosarunk lett, az lesz a kalapja. A leeső tésztákat félretesszük, a végén leheletnyi liszttel összegyúrjuk, kinyújtjuk, és folytatjuk a kiszúrást, kb. 9 db kosárkánk lesz.
  5. Az egészet ismét kenjük át tojással, előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  6. Amíg a kosárkánk sül, elkészítjük a franciasalátát, a tejfölt majonézzel összekeverjük, ízlés szerint teszünk bele sót, pici citromlét.
  7. A zöldségfélét roppanósra (én mikróban szoktam, jénaiba natúr beleteszem, max. teljesítményen max. 5-8 perc) pároljuk, és összekeverjük a majonézzel - tegyük be a hűtőbe teljesen kihűlni.
  8. Ha megsült a kosár, a közepét enyhe nyomással nyomjuk le.Hagyjuk kihűlni,majd megtöltjük a franciasalátával és a kalapokat ráhelyezzük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5367
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 23.

Ajánló

Ha van maradék csirke vagy pulyka sült hús a hűtőben, apróra vágva belekockázhatjuk a salátába, így tartalmasabb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A régi receptjeim reneszánszát éljük. Ma erre esett a választásom. Könnyű, kellemes vacsora volt. Az elkészítéséhez fagyis, ill. normál ivópoharat használtam.

Hozzávalók

A kosárkákhoz

A franciasalátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...