r
Nosalty Logó

Körtés-szilvás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Niki44
Körtés-szilvás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 553 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3320 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 136 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 553 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1453.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.6 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1526.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1075 micro
Összesen 3320 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A körtéket meghámozzuk, kivágjuk a magházát, és kockázzuk.
  2. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és szintén felvágjuk, majd a körtéhez adjuk, és rászórjuk a fahéjat, cukrot, lisztet.
  3. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd két részre osztjuk, és egy piteformába nyomkodjuk az egyik részét úgy, hogy pereme is legyen.
  4. A másik fél tésztát is kinyújtjuk, és rácsokat vágunk ki derelyemetszővel.
  5. Kivágunk egy akkora kör alakú sütőpapírt, amekkora a süti formája, és sütőlencsével kb. 10 percig sütjük 190 fokon.
  6. Majd kivesszük a lencsét és a sütőpapírt, és visszatesszük további 10-15 percre, amíg megpirul.
  7. Ha megsült, ráhalmozzuk a tölteléket, megszórjuk a vaníliás cukorral, és ráhelyezzük a tésztarácsokat.
  8. Megkenjük vízzel hígított tejföllel, és először 190 fokon tovább sütjük, majd ha a rács már kezd pirulni, visszavesszük a hőfokot kb. 170 fokra, hogy a körtés szaft besűrűsödjön.
  9. Ha kihűlt, porcukorral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8655
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta nézegetem a pite recepteket, és most sok a körte... hát miért ne?!:)))

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...