r
Nosalty Logó

Körtés- karamelles torta bazsalikomos sajtkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SIÓ
Körtés- karamelles torta bazsalikomos sajtkrémmel
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A karamellhez

Összesen 425 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A karamellhez

Összesen 2550 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A karamellhez

Összesen 295 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 425 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    202.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1530 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 2550 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1. A torta alapja egy egyszerű linzertészta: 12 dkg lisztet összemorzsolunk 6 dkg hideg vajjal és kb. 2 ek hideg vizet teszünk hozzá. Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát, nem lágy masszát szeretnénk kapni, hanem morzsalékos szerkezetűt.
  2. 2. Folpack-ba csomagoljuk és fél, de inkább egy órára hűtőbe tesszük.
  3. 3. A körtéket felszeleteljük.
  4. 4. Közepesre melegített serpenyőbe felhevítjük a 18 dkg kristálycukrot. Fontos, hogy olyan serpenyőt használjunk, amit utána be tudunk tenni a sütőbe is.
  5. 5. Ha karamellizálódott a cukor (teljesen felolvadtak a kristályok), akkor kicsit visszavesszük a tüzet és hozzátesszük a vajat.
  6. 6. Elkeverjük, és ha felolvadt a vaj, akkor hozzátesszük a körtéket is.
  7. 7. Ha elegendő ideig hűtőben volt a tészta, akkor gyúródeszkán kinyújtjuk, vigyázzunk, hogy eközben ne sok lisztet tegyünk hozzá.
  8. 8. Rálapogatjuk a kinyújtott tésztát a körtékre és 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percig sütjük.
  9. 9. A sütés után kifordítjuk az edényből a kész tortát, mivel ez egy fordított torta, így nincs is más dolgunk vele.
  10. 10. A bazsalikomleveleket éles késsel felaprítjuk és összekeverjük a natúr sajtkrémmel.
  11. Tálalás: Egy tortaszeletre egy kanál bazsalikomos sajtkrémet rakunk.
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 633
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó választás a körte, mert nem kell aggódnunk az érettsége miatt. Utóérő gyümölcs, ami azt jelenti, hogy még leszedése után is tovább érik, ízesedik. Ha a karamell és a körte együttes gondolata még nem lenne elég, akkor képzeljünk még hozzá egy kis bazsalikomos sajtkrémet és nem tudjuk majd megállni, hogy el ne készítsük ezt a finom desszertet. www.siogyumolcs.hu

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...