r
Nosalty Logó

Körtén sült lazac ribizli- vagy vörösáfonya-öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mese - Habbal (J. Hanna)
Körtén sült lazac ribizli- vagy vörösáfonya-öntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Lazas sütése

Gyümölcsöntet és sült buri

Összesen 519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Lazas sütése

Gyümölcsöntet és sült buri

Összesen 1037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Lazas sütése

Gyümölcsöntet és sült buri

Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Lazas sütése

Gyümölcsöntet és sült buri

Elkészítés

Lazas sütése

  1. Előmelegített serpenyőbe vagy wokba 3 ek. vizet teszünk.
  2. Szeletetekre vágjuk a körtét, és a lazacot úgy helyezzük rá, hogy ne érintkezzen a serpenyővel. Fedő alatt, max. 10 percig pároljuk.
  3. Ha a hal kész, levesszük a fedőt. 2 ek. margarint vagy vajat a serpenyőbe teszünk.
  4. A halat és gyümölcsöt összeforgatjuk úgy, hogy a gyümölcsdarabok ne essenek szét, és kb. 3 percig, magas lángon, pirosra sütjük a hal két felét.
  5. Akkor kész, ha a halszeletek és a körtedarabok enyhén ropogósak kívül.

Gyümölcsöntet és sült buri

  1. A hal párolásával egy időben az áfonyát (vagy ribizlit) annyi forró vízzel felöntjük, ami éppen ellepi.
  2. Elkeverjük a cukorral, és az egészet forrás után 10 percig, fedő nélkül főzzük. Ha mézet használunk, azt az utolsó egy percben adjuk a szószhoz (hogy az értékeit megőrizze).
  3. A burgonyát kerek szeletekre reszeljük, és 2 ek. olajon, előmelegített serpenyőben kisütjük.
  4. Az egészet együtt tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2617
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mese - Habbal (J. Hanna) 14 recept

A recept kanadai, ahol a lazac és a vörös áfonya fele olyan drága, mint Magyarországon. (Helyben nagyon sok van mindkettőből.)  A hal helyettesíthető más, szárazabb húsú tengeri hallal, a vörös áfonya pedig ribizlivel vagy meggyel (a savanykás íz miatt).

Hozzávalók

Lazas sütése

Gyümölcsöntet és sült buri

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...