r
Nosalty Logó

Körettel egyben sült fűszeres csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Walaky
Körettel egyben sült fűszeres csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2939 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1227 micro
  • β-crypt
    370 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 589 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    220.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1852.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1333.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    95 mg
  • C vitamin:
    651 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6136 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 2939 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este -mielőtt készíteni szeretnénk- a csirkemelleket megmossuk, szálirányra merőlegesen vékony csíkokra szeleteljük, egy fedeles tálba rakjuk, beszórjuk a mustáros gyorspác felével, pici sót is szórunk rá, 2 gerezd fokhagymát rányomunk, az olaj felével az egészet összekeverjük, s egy éjszakát állni hagyjuk hűtőben lefedve.
  2. Másnap, amikor már készíteni szeretnénk, egy nagyobb tálba rakjuk a megtisztított, megmosott, felkockázott burgonyát, a szintén megtisztított, megmosott, felszeletelt -nem kell túl vékonyra- hagymákat, a megmosott, csíkokra szeletelt paprikákat, megszórjuk a maradék mustáros gyorspáccal, kevés sóval, a maradék 2 gerezd, átnyomott fokhagymával, meglocsoljuk az olajjal, jól összekeverjük az egészet.
  3. Ehhez a zöldséges-fűszeres keverékhez hozzáadjuk a hűtőből kivett, előző este bepácolt húst, alaposan összeforgatjuk az egészet, s egy jénai tepsibe (más tepsibe is lehet) öntjük, lefedjük fóliával, ha van teteje, azzal. Olyan tepsit válasszunk, amiben kényelmesen elfér.
  4. Betesszük a sütőbe -nem kell előmelegíteni-, alsó-felső állásra állítva, először 200 fokon sercegésig, majd mérsékeljük 150 fokra, s körülbelül 45-60 percig lefedve sütjük, eddigre minden megpuhul. Majd levesszük a fóliát/fedelét, óvatosan megforgatjuk a "cuccot", majd légkeveréssel kissé megpirítjuk úgy, hogy közben forgatunk rajta egyet-kettőt.
  5. Vigyázat, sokáig nem szabad pirítani, mert kiszáradhat, csak szép színt kapjon, mint a képen.
  6. Ha készen van, kivesszük, picit állni hagyjuk, s mindenki ízlésének megfelelően tálalhatja!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x36x5
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 28 alkalommal
  • Receptkönyvben: 346
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 24511
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 16.

Ajánló

Más húsból is lehet készíteni, s más fűszerkeveréket is lehet használni! Ha nagyon gyorsan szeretnénk készíteni, az éjszakai pác elmaradhat, s csak addig álljon benne, amíg a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk! Csináltam már így is, s ekkor is ugyanolyan finom lett!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évszaktól független, nagyon egyszerű, könnyű, s annál finomabb étek... szeretek kísérletezni, s egy régebbi alkalommal ezt a kombinációt ötöltem ki, azóta a család kedvence! :) Más húsból is lehet készíteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...